Sampaikanlah dariku walau sepotong ayat (Muhammad s.a.w.)

Powered by Blogger.

Krim Hazeline Snow HALAL. Krim Apa Tu?

Wednesday, May 29, 2013

Assalamualaikum. 
Sekadar nak share. 
Krim Hazeline Snow?
Krim apa tu? 



Ckin pun baru kenal dengan krim ni. 
Saja cari-cari maklumat sebab ada yang perkenalkan.
Tapi, ada slact. Masuk ke forum-forum, ada yg kata 
krim ni ada lemak khinzir.
Frust kejap..hehe 
Pastu tak berputus asa lagi.
Nak cari lagi.
Baru teringat. 
Macam nak check dengan JAKIM la pulak.
Jadi, tadi terus ke web JAKIM.
Dan masukkan nama Hazeline Snow di Direktori Halal.
Alhamdulillah krim ni disahkan halal.
Ni buktinya. 


Kawan Ckin dah tolong beli. 
Warna kuning kotaknya. 
Moisturizing Cream.
Harganya RM17.30.
Jadi nak try la jugak kan..haha 

Antara kebaikan yg Ckin dapat di internet : 

- dapat sembuhkan ruam baby
- rawat jerawat badan dan muka
- parut lama
- luka-luka kecil
- ketiak hitam
- kelengkang hitam
- lutut hitam 
- kulit sensitif
- kulit kemerah-merahan
- kulit burn

Pendek kata, bagusla krim ni untuk orang yang ada kulit sensitif.
Ckin baru nak try. Tapi bukan pakai kat muka la. Sebab Ckin pakai skincare lain.
Pakai kat tempat lain. 
Kat tangan, badan dll. 
Nak cuba. Kalau berkesan and best, Ckin akan share lagi. InsyaAllah. 

p/s : Tak salah nak cuba. Kalau nak beli, beli warna kuning. Bukan warna hijau. :)

14 Comments:

Muslimah Optimis May 30, 2013 at 1:06 PM  

dah lama dah krim ni sebab MO perasan sejak MO kecik-kecik dulu dah ada hazeline snow ni

Cik Kay Jue June 5, 2013 at 2:29 PM  

thnks for the infon ckin.. ckj terasa cm nk try pula.. sb kulit ckj sensitif.. hehe...

jgn lupa share ya kesannyer.. :)

Atikah Azmi February 11, 2014 at 9:04 AM  

syukur la klo dh halal..^^
so, efek produk ni mcm mne? bgus x?

Ckin Kembaq February 11, 2014 at 9:06 AM  

Atikah Azmi,

tak sesuai untuk saya pakai..hihi :)

F Jay February 15, 2014 at 7:11 AM  

salam...beli dekat mane krim ni? saya pakai yg warna hijau, serius mmg ok tp skang dh xde stok...puas cari T_T

Ckin Kembaq February 17, 2014 at 10:38 AM  

F Jay,

bagusnya sesuai untuk awak..kat pasaraya besar ada je..farmasi besar pun ada. :) ce cari.

kyra March 3, 2014 at 12:36 PM  

Bolah dapatkn kat mana ye

Ckin Kembaq March 4, 2014 at 9:52 AM  

kyra,

pasaraya yg lama2 ada lagi rasanya. :)

Aieda JB November 18, 2014 at 10:06 PM  

Dh lama x kluar rasanya produk ni, dh puas cr satu jb x jumpe... hmmm....

Anonymous,  December 17, 2014 at 9:04 PM  

Skrg ada jual kt mana ye?
Kt tesco n watson xjual pun...ade sesape tau x?

Anonymous,  December 17, 2014 at 9:05 PM  

Kt mana ada jual ye? Tesco watson xde..

Ckin Kembaq December 18, 2014 at 5:48 AM  

Cik Anon, hr tu suh kwn bli..dia bli krlt Baling, Kedah... :)

Xiao Fen He August 26, 2016 at 9:20 AM  

I bought mine here. The price still considerable. http://m.11street.my/productdetail/hazeline-snow-moisturising-cream-snow-white-cream-18634398

Anonymous,  September 20, 2016 at 12:55 PM  

saya pun tercari2 krim ni. tak jumpa pun...

Post a Comment

اَلسَّلَامُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَا تُهُ

Kongsikan idea dengan saya di sini. Ianya adalah pencetus semangat! ^_^

Newer Posts Older Posts Home
Related Posts with Thumbnails


  © Blogger template On The Road by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP