Sampaikanlah dariku walau sepotong ayat (Muhammad s.a.w.)

Powered by Blogger.

Tudung Bidang 60 Bersegi Available! Cepat! Cepat!

Sunday, April 8, 2012

Assalamualaikum semua!
Alhamdulillah. Bertemu lagi ye kita. Ckin tak mau bercerita tentang rumah dan motor walaupun ada sedikit masalah yang timbul. InshaAllah perkara tu akan baik dan selesai dengan segera. Alhamdulillah. 


Berbalik kepada tajuk hari ni. Act, sejak minggu lepas lagi Ckin ada tengok-tengok kat satu blog ni  mengenai tudung segi empat bidang 60. Angin perubahan sudah datang. hoho Sejak habis Poli dan masuk kelas menjahit dulu, Ckin tukar tudung dah. Dari tudung bersegi bidang 60 kepada tudung labuh bulat. Dan ianya kekal hingga sekarang. Bila dah rasa pakai tudung labuh bulat dan tudung segi empat bidang 60 ni, Ckin ada rasa perbezaannya. Dan sekarang Ckin memilih pulak untuk pakai tudung segi. Mana-mana tudung pun tak apa. Asalkan cukup syarat menutup aurat. Jangan salah faham pulak naa. 

Jadi, memandangkan dulu masa di Politeknik Tuanku Syed Sirajuddin, Ckin merasakan kesusahan untuk mencari tudung segi empat bidang 60 ni, jadi Ckin ingin memudahkan adik-adik dan kakak-kakak yang singgah ke blog Ckin ni supaya mudah nak cari tudung labuh yang kita ingin-inginkan. Di senarai bloglist Ckin pun ada. Boleh tengok di bawah page fb dan blog Ckin:

atau

Perlu diingatkan, jangan tersilap pandang kepada pemakaian tudung labuh ni ok. Semuanya bergantung pada diri masing-masing. Ada yang memilih untuk memakai tudung labuh bulat, ada yang memilih untuk memakai tudung labuh bersegi, ada yang memilih untuk memakai tudung labuh express dan banyak lagi. Tetapi, BIARLAH MENUTUP AURAT. Adakah tudung kalian yang sedia ada ini dah menutup aurat? Silalah semak dan teliti. ^_^ Jangan sekadar pakai tudung, tetapi kaki terdedah. Jangan kaki berstokin, tetapi pakai tudung menampakkan dada. Jangan pakai tudung, tetapi pakaian ketat. Biarlah diri kita ditutupi. Bukan dijadikan 'free show' pada yang tidak halal. InshaAllah.

Ckin nak memudahkan kalian yang tercari-cari tudung yang macam ni terutamanya mereka yang dah bekerja atau belajar. Ckin juga pernah belajar dulu. Mungkin dulu Ckin jarang dengan internet. So, memang tak tau lagi tentang kewujudan kedai online yang awesome ni. Dan agak pening jugak nak mencari tudung stail ni. ^_^ Alhamdulillah sekarang dah jumpa. So, kepada adik-adik, kakak-kakak Ckin yang duk mencari-cari tempat yang jual tudung favourite kita ni, sila-silalah ke sana. Boleh klik di sini: 


Nanti kalau ada lagi kedai yang awesome, Ckin akan kongsikan di sini naa. Sekarang bolehlah nak selidik-selidik naa. Nak beli hadiahkan kat kawan, saudara mara, mak, adik, kakak, isteri, calon isteri, bolehlah naa. Ckin mencadangkan dan mencanangkan. Kalian yang tentukan. ^_^ Sekian dahulu untuk hari ini. Sebelum terlupa, mohon doa kalian agar urusan berpindh Ckin ni dimudahkan. InshaAllah. Walaupun rasa berat dalam kepala, tapi still kena tenangkan diri. Supaya tak jadi gabra tak tentu hala. ^_^ Wassalam. 

p/s : Kalau diikutkan, nak je beli semua. Tapi, berpada-pada. Setiap bulan boleh beli sikit-sikit. ^_^ 

22 Comments:

Sis AI April 8, 2012 at 12:37 PM  

Waah.. Bguslah dh tukar haluan.. Tknk crite ke rhsianya?? Err, sy prempuan, hehehe!

Apapun, RM23? Yg tu agk berbaloi, lg2 brand Akel.. Bg sy yg elok kain Roselle tu sbb susah nk komot. Sjujurnya, tak reti bila online, hehe!

Slama mncari tdung bidang ni, sy akn cri kat Jalan TAR..

Ckin Kembaq April 8, 2012 at 12:40 PM  

Sis AI,

hehe...ada sebab tukar.. ^_^ nantila sembang privasi..hoho ada lagi murah... RM18.tp payah nak dpt..hehe ni brani beli sbb dah ada contoh kat rumah..hehe

untunglah boleh pi sana..kat sini payah...mahal sangat..ada cecah RM40..huhu

mujahidah1413h April 8, 2012 at 1:03 PM  

salam alayk~ ukhti ckin .. jzkk lah ,, nice sharing ,betul2.. amat payah nak cari,,teringat tahun lepas saya p cari sampai sehari b4 raya baru dapat ,,itu pun sampai ke ipoh,, padahal dok johor,, kui2.. jzkk tok share link atas 2 (=

Ckin Kembaq April 8, 2012 at 1:57 PM  

mujahidah1413h,

Salam 'alayk.. ^_^ mmg payah..sebab dah ada pengalaman mcm tu..kadang rasa kena bli tudung then baru cari baju baru dapat match..hehe
dahsyat..cari smpai ipoh nuh...hehe pasni boleh tengok kat sana naa... inshaAllah sebelum raya kita carik siap2 naa.. ^_^

suzie rahman April 8, 2012 at 4:28 PM  

salam ckin..amboi borong tudung na. perempuan kn. tudung mesti nak wrna wrni ikot pakaian..

Ckin Kembaq April 8, 2012 at 4:35 PM  

kak suzie,

waalaikumussalam akak..hehe biasalah tu...mesti nak sama ngan baju..kalu tak, lain jadiknya.. ^__^

mujahidah1413h April 8, 2012 at 5:34 PM  

hahahha,, insyaALLAH.. akak nak belaja saya tak,, kui2,,, (=

O CIKTEDDY April 8, 2012 at 8:24 PM  

wah..harge tu berpatutan kan..nak usha jugak la.hehe

Wan_hazel April 8, 2012 at 9:53 PM  

ckin..tudung macm nie best..suka tgk..ehhee..entahlah nape wan suka tgk kalau org pakai tudung segi empat dari yg bulat..ehehhe..sekadar pendapat..

I'm JUNKS April 9, 2012 at 2:59 PM  

kain dia nipis ke tak ?

Cik Kay Jue April 9, 2012 at 10:26 PM  

ei! same ar.. ckj pun ada tengok2 tudung kat website ni.. bagusla kan?
CKJ mau beli hand shock.. yang rupanya macam lengan baju t-shirt... huhu.. tapi cepat pula hbs... tak de restok.. huu..

ckj pun ada tudung akel ni.. tapi bidang 50.. ok la tak panas pakai.. comey je rasa.. ngee~~ >_<

Iman Lurv Islam April 10, 2012 at 9:16 AM  

walaupun saya lelaki, tapi still nak comment....hehe, kalo nak beli tudung utk orang perempuan sebagai hadiah ni susah jugak la kan (e.g. utk family)...nak kena fikir taste, colour, size & mcm2 lagi la)...hoho...at last terpaksalah beli benda lain....

Ckin Kembaq April 10, 2012 at 9:36 AM  

mujahidah1413h,

hehe..inshaAllah..ada rezeki t kak ckin belanja.. ^_^


O CIKTEDDY,

memang berpatutan..yang jenis ni mmg payah nak jumpa.. +_+ tp dah jumpa ni kita amik je.hehe


Wan_hazel,

oh..macam tu pulak..mana2 pun boleh..cuma sekarang ni rasa lagi selesa dan ok nak pakai tudung segi ni..sebabnya? masih disimpan.. ^_^


I'm junks,

kainnya tak nipis.tak jarang.mudah dibentuk.senang diiron.cepat kering.selesa dipakai.dan menutupi semuanya termasuk bahu. ^_^


Kancil 8349,

memang cantik.. ^_^


Cik Kay Jue,

betul?wah!pasni kita pakat2 borong kat sana naa.. ^_^ handsock tu?kena tunggu la tu..nanti ada lagi rasanya..kembar penah bli jugak.dia pakai ngan tshirt... ^_^

tudung labuh akel bidang 50 pun ckin ada kat rumah..tp labuh ok lagi..and selesa dengan kita.. ^_^ 60 ni mungkin labuh lagi sikit kot..hehe


Iman Lurv Islam,

boleh sja.. ^_^ kena tanya dulu kot..atau ajak ahli keluarga tu tengok sendiri...tp kain akel dan kat atas tu mmg elok la...bidang pulak boleh tanya kat ahli keluarga tu.. ^_^

Miss Xyz April 10, 2012 at 10:08 PM  

adoi, sye tringin nk beli... tpi bru bdak sklh xde byk duit sgt, :/

Man April 13, 2012 at 8:33 AM  

cantik cantik la..nak satu plz..hehe

Mishter Izwän April 14, 2012 at 2:14 PM  

sejak bile jadi penjual hijab ni .
pape pun smoga succes k

Mr. Doctor April 14, 2012 at 6:26 PM  

wah.. perkongsian yg bagus untuk muslimat di luar sana.. moga2 lepas ni lebih ramai muslimah yang menutup aurat dengan betul mengikut syarak :)

Ckin Kembaq April 15, 2012 at 9:14 AM  

Miss Xyz,

inshaAllah ada rezeki ti dapat la tu tu.. ^_^


Kancil 8349,

dah habis dah bercuti.. ^_^


Man,

nak? bagi kat sapa man?hoho sila ke kedai sana.. ^_^


Mishter Izwan,

bukan penjual.tolong promote je.. ^_^


Mr. Doctor,

inshaAllah.. ^_^ itu yang lebih diharapkan.. ^_^

CIK TOM April 23, 2012 at 11:37 PM  

dh tgk menarik n cntk2 tdg kt website tue..

puteri cahaya. April 29, 2012 at 7:35 PM  

minat jugak.. akak tgh nak belajar2x pakai tudung labuh sikit dr sekarang..insyaAllah..

Post a Comment

اَلسَّلَامُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَا تُهُ

Kongsikan idea dengan saya di sini. Ianya adalah pencetus semangat! ^_^

Newer Posts Older Posts Home
Related Posts with Thumbnails


  © Blogger template On The Road by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP