Sampaikanlah dariku walau sepotong ayat (Muhammad s.a.w.)

Powered by Blogger.

Apa Sebenarnya Shaklee? Jom Kenal!

Wednesday, March 5, 2014

Assalamualaikum semua! 

Lama betul tak berceloteh kat sini. InsyaAllah setiap hari nak update blog. Jadi macam dulu-dulu ni. Sebab ada kekangan kan.ahaks

Apa sebenarnya perkembangan Ckin sekarang? 
Alhamdulillah sekarang dah nk msuk 3 bulan Ckin kerja dengan suami di bawah satu organisasi. Tapi, tempat kerja still lain-lain. Takkan sama kot? Alhamdulillah, sekarang ni, pergi dan balik kerja, berdua la. Alhamdulillah Allah mudahkan. So far, Ckin pun terlibat dengan bisnes kecil-kecilan yang semuanya dibuat secara online. Pertama, Ckin berniaga Dress yang Super Murah ! Dan yang kedua, Ckin pun turut berkecimpung dalam dunia supplemen Shaklee. 

Ops!

Apa sebenarnya Shaklee ni? 
Pernah dengar? 
Ke ni baru first time dengar tentang Shaklee?

Kalu first time baru nak tahu, meh Ckin nak terangkan serba sedikit tentang Shaklee. Shaklee ni nama syarikat. Syarikat ni mengeluarkan makanan dan produk-produk kesihatan kepada kita semua ni la. Ingat, ia bukan UBAT, tetapi ianya sebagai ALAT BANTU/MAKANAN TAMBAHAN kepada kita dalam kehidupan seharian. Bukan ubat je, tapi ada jugak produk lain seperti pencuci, produk kulit, filter water bentuk jag dsb. 

Berkesan ke?

Alhamdulillah ramai dah cuba. 
Ckin pun makan supplemen Shaklee. 
Untuk? Ye la, bila usia makin meningkat, banyak vitamin dari badan yang hilang. 
Bila kerja, letih, mengantuk, selalu la melanda. 
So, Ckin tambahkan dalam pemakanan harian Ckin dengan makan Shaklee.
Ckin amik Vitalea, B-Complex dan Vitamin C.
Gambar bawah ni dari instagram Ckin. Nak follow bolehla. :) 


Bukan Ckin je yang makan Shaklee. Malah berpuluh-puluh ribu orang yang makan Shaklee. Tujuannya tak lain tak bukan adalah untuk memperbaiki kesihatan kepada yang lebih baik. Sekali lagi Ckin tekankan, Shaklee bukan ubat, melainkan ia hanyalah sebagai makanan tambahan kepada kita. :)

Ada artis yang makan Shaklee. Sapa? Sapa?hihi
Beliau ialah Rita Rudaini. Dia memang cantik. Ckin akui. :)

Meal Shakes tu untuk anak dia makan.
Rita makan Vitalea dan Collagen Powder Shaklee. 


Selain tu, Noorjuma yang cantik tu pun makan Shaklee. B-complex Shaklee. 


Nak cantik, nak sihat, tetap kena melabur. 

Tak susah pun sebenarnya. Lagipun, Shaklee ada kelebihannya tersendiri. 
Supplemen Shaklee tahan lama tau! Contoh paling mudah, vitamin C Shaklee tahan selama 6 bulan sebab ada 180 biji. Wow! Really awesome. Jimat bajet sangat la di zaman ekonomi merudum ni..kan? :)

Sekadar itu pengenalan dari Ckin. 
InsyaAllah Ckin cuba berkongsi satu persatu supplemen ni. 

Kalau ada yang nak jana pendapatan, jom join dengan Ckin. Boleh Ckin guide dan bantu anda dalam Shaklee. :) 

PM kat FB atau drop ur emel below. Simple, kan? :)

1 Comments:

DILA December 8, 2014 at 7:42 PM  

B kompleks memang best huhuhu

Post a Comment

اَلسَّلَامُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَا تُهُ

Kongsikan idea dengan saya di sini. Ianya adalah pencetus semangat! ^_^

Newer Posts Older Posts Home
Related Posts with Thumbnails


  © Blogger template On The Road by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP