Sampaikanlah dariku walau sepotong ayat (Muhammad s.a.w.)

Powered by Blogger.

Performance Drink Untuk Siapa?

Friday, July 11, 2014

Assalamualaikum semua!


Nak share lagi ni. 
Sebut pasal performance drink atau istilah pendeknya PD, mesti ramai yang tak tau lagi kehebatan minuman ni. Ia bukan sekadar air oren biasa, malah ada RAHSIA TERSEMBUNYI yg perlu kalian tahu.

"Yes, memang tak tau lagi..ce explain sikit...thee hee"

Dalam bahasa mudah yang boleh Ckin sampaikan, PD ni merupakan salah satu PENGGANTI kepada MINUMAN ISOTONIK. Minuman isotonik tu macam 100 plus. 100 plus ada gula yang berlebihan dan berkarbonat/bergas. Tapi PD ni tak ada gas. Malah SANGAT ELOK minum masa perut tengah kosong. 

"Wah, macam best je...tp, memang betul-betul best ke??"

InsyaAllah bukan setakat best, malah KEBABOMMMMMMM!!!
Just kidding.thee hee


Specialnya tentang PD ni, TERBUKTI secara KLINIKAL
- mengurangkan bendalir darah (melambatkan tempoh penghidratan)
- mengekalkan tahap gula dalam darah (pengeluaran tenaga optimum)
- meningkatkan daya tahan supaya capai prestasi terbaik

Tu secara klinikal, secara mudah nak faham? Guane?
- jana tenaga berterusan utk atlet, utk org berpuasa, dll
- tiada gas, tiada karbonat
- bantu bagi kecergasan kepada orang yang kuat bekerja
- bantu org berpuasa
- bantu mereka yang selalu berhidrasi
- gantian kepada mereka yang suka minuman isotonik yg boleh bahayakan tubuh badan
** dah minum nanti baru rasa kebaikan tau.hihi

"macam menarik je...sy pun suka sangat minuman isotonik."
"sesuai sgt utk sy ni.."
"eh,selain sy,sape lagi yang elok ambil PD ni?"

Meh Ckin nak listkan. :)


Performance Drink amat-amat sesuai untuk : 

** Para ibu yang menyusukan anak (breastfeeding mother).
** Mereka yang mempunyai gaya hidup yang aktif dan aktif bersukan.
** Mereka yang berpuasa. Sesuai untuk sahur dan berbuka.
** Para pesakit yang menghidap gout.
** Mereka yang kurang minum air dan dehidrasi.
** Jika anda sering diserang sakit kepala atau migrain.
** Anak-anak yang demam.
** Mereka yang terasa nak diserang demam atau sedang demam.
** Sebagai pengganti kepada minuman isotonik lain yang berkarbonat dan gula berlebihan.

"mahal tak PD ni?"
"orang macam saya mampu tak nak beli?"
InsyaAllah, MAMPU SANGAT.
Sebab bukanlah sampai ratus-ratus harganya. 

Harga pasaran = RM82.50
Tapi harga yang Ckin akan berikan, bukan harga tu. 
InsyaAllah sesuai dengan poket kita-kita ni. 

Ckin amat mengalu-alukan kalian utk cuba makanan yang sihat, yang baik.
Bukan sekadar nak berniaga cari untung,
malah SEBARKAN KEBAIKAN tu lagi UTAMA.
Sebabnya mana tahu memang kalian tengah mencari produk yang sesuai kan. 
Jadi, Ckin gunakan ilmu yang ada untuk MENYAMPAIKAN


Sama-sama kita sihat. 
Nak beli? Mudah sangat.

PM laju-laju atau whatsapp 013-4552943 :)

Senarai FB dan page ada di sebelah kanan page. :)

2 Comments:

Ckin Kembaq July 11, 2014 at 4:17 PM  

Santri TPINI,

sangat disarankan. :)

Post a Comment

اَلسَّلَامُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَا تُهُ

Kongsikan idea dengan saya di sini. Ianya adalah pencetus semangat! ^_^

Newer Posts Older Posts Home
Related Posts with Thumbnails


  © Blogger template On The Road by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP