Sampaikanlah dariku walau sepotong ayat (Muhammad s.a.w.)

Powered by Blogger.

Antara Dua Kasih... Makbulkan doaku ini.. Amin..

Thursday, January 13, 2011

Assalamualaikum...

Jom dengar lagu ni... hehe 

MY FAVOURITE SONG... ahakz


Ya Allah, 
Sekiranya Kau takdirkan dirinya dipertemukan dengan diriku, 
Maka Kau bimbinglah kami dengan ilmuMu,
Janganlah Kau biarkan diriku dan jua dirinya hanyut dalam cinta nafsu, 
Kerana sesungguhnya ianya tidak menjanjikan pulangan apa-apa,

Ya Allah,
Seanandainya sahabatku mula diusik hatinya,
Maka Kau tegurlah dirinya andai dia terleka,
Jangan Kau biarkan dirinya kabur dengan cinta dunia,

Ya Allah, 
Tautkanlah hati kami di jalanMu,
Rahmatilah kami dengan rahmatMu,
Bantulah kami dengan kasih sayangMu..

Ku pohon kepadaMu Ya Allah
Moha ukhwah kami teguh selama-lamanya
Kerana pada jalanMu kami bertemu
Kerana hati kami bertaut ketika memadu kasih dan sayangMu
Ku pohon lindungilah dirinya dengan maghfirahMu
Agar kekuatannya terletak pada taqwa dan iman
Bukan pada nafsu...
Agar jiwanya tidak mudah dimamah bisikan syaitan
Agar tidak dipahat jamuan hiasan duniawi yang pastinya palsu dan merugikan
Ku pohon agar hatinya bersarang rindu untuk bertemu denganMu
Sehingga saat kami dipertemukan suatu ketika nanti...
Ameen Ya Rabbal 'Alamin.

...v^_^v...

4 Comments:

iqbalsyarie January 14, 2011 at 8:30 AM  

kalau tak silap, ada lagu nasyid kan pasal ni.. :)

Ckin Kembaq January 14, 2011 at 8:49 AM  

Iqbalsyraie,

Lagu nasyid?... Yg mana tu? Lagu UNIC - Antara Dua Kasih tau la..hehe

p/s : Just for relaxing my mind..

Diba January 18, 2011 at 9:19 PM  

sekali sekala, dengar lagu2 nasyid mcm ni dapat me'rest'kan diri jap:)

Ckin Kembaq January 18, 2011 at 10:39 PM  

Yup..memang best..lagipun bz skang..tak smpat nak update blog..hehe

Post a Comment

اَلسَّلَامُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَا تُهُ

Kongsikan idea dengan saya di sini. Ianya adalah pencetus semangat! ^_^

Newer Posts Older Posts Home
Related Posts with Thumbnails


  © Blogger template On The Road by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP