Sampaikanlah dariku walau sepotong ayat (Muhammad s.a.w.)

Powered by Blogger.

GA Kasperskye Dari FARISZ@AZ.Com

Wednesday, January 19, 2011

Assalamualaikum. 

Ha.. Dengan penuh bersemangat Ckin nak menaip entri khas ni. Actually, sahabat blog kita ada buat tawaran hebat yang tak terdapat di mana-mana tempat..ahakz So, follower beliau kena buat satu entri yang bertajuk

"GA Kasperskye Dari FARISZ@AZ.Com". 




Macam mana Ckin boleh tau tentang tawaran hebat ni? Sebenarnya, Ckin memang bz sangat la 2 ke 3 minggu ni. So, memang tak sempat nak terjah ke semua blog yang ada. =_= Tapi, bila tengok ada komen dalam entri Ckin, Ckin secara automatiknya akan menerjah dengan segera ke blog pihak yang mengomen Ckin tu. 

Bila tengok tadi, 
"Oh1 Rupa-rupanya ada something new here...." 

Benda favourite lak tu. Hadiahnya adalah follower YANG BERTUAH tu akan mendapat Key Kasperskye Internet Security 2011 1Pc 1Year 1Key. Ckin pun guna KISS 2011. Tapi, kalau dapat, ok la jugak kan. Boleh buat hadiah kat sahabat Ckin if ada la kan...( ngaku siap-siap.. hehe ) Apa kelebihan KISS ni? Haa..
Nak tau, carilah sendiri naa..

p/s : Penganjur tidak mengizinkan sebarang pengiklanan.. Maaf ye penganjur... n_n

Selain tu, syarat-syarat join penyertaan ni adalah follower terbabit perlu menjawab soalan-soalan cepu emas daripada beliau.... 

Jeng.. Jeng.. Jeng...

Soalan pertama :
i ) Berikan satu nama lagu nasyid dari kumpulan nasyid di Malaysia yang anda paling gemari.(xramai suka lagu nasyid tapi pilihlah lagu mana yang paling disukai).


Ckin paling suka lagu Mahligai Kasih. Dulu, kini dan selamanya. Tak ada lagu yang boleh tandinginya.. n_n 


Soalan kedua :
ii) Berikan lirik lagu tersebut dan nama kumpulan tersebut.

Liriknya adalah..........

Duhai kasih cuba kau dengarkan
Isi hati penuh kejujuran
Dengan sepenuh keikhlasan
Ku dambakan pengertian

Jangan kau dengar fitnah dunia
Kerna ianya dusta semata
Menghancurkan kesucian
Jalinan kebahagiaan

Sebenarnya aku merasa
Sinar cahaya yang gemilang
Ketika kau beriku harapan
Dan sering aku harapkan
Cinta berlandas keimanan
Dan kasih suci kitakan diberkati

Ku cuba sedaya
Agar dirahmati perhubungan yang telah terbina oh
Kerna pasti aku
Yang akan merasa pedihnya kehilangan insan sepertimu

'Kasih kuharapkan cinta kita kan terus kekal hingga ke syurga'

Tuhan berikanlah
Ketabahan hatiku untuk membina impian kasihku oh
Bersama mengharapkan
Ketulusan cinta ini hingga terbina mahligai bahgia oh

Nyanyian Kumpulan UNIC. 

Nak tengok ? 


iii) Berikan sebab anda suka lagu nasyid tersebut.

Part ni yang paling best nak isi... ^_^ Kenapa Ckin paling suka lagu ni???
Nak tau, Ckin jatuh cinta dengan lagu ni sejak di sekolah menengah lagi.  Sejak Form 3 dah mula dah..hehe Biasala.. Antara pengumpul lirik lagu nasyid ni... 
(Dalam kepala aja la..hehe)

Lirik lagu ni menceritakan tentang seseorang yang ingin menyampaikan hasrat hatinya kepada insan yang dicintainya.  =_= Seolah-olah macam luahan hati Ckin.  Tapi, kepada siapa pun tak dapat dikenalpasti lagi.  Yang penting, Ckin akan hadiahkan lagu ni kepada bakal suami Ckin nanti..ahakz Maknanya sebagai peringatan buat si dia tentang hati dan perasaan Ckin.  Sekarang?  Tak lagi la.  Just wait for that time...hehe

InsyaAllah, sekiranya si dia ada terbaca entri ni, alhamdulillah.  Mudah-mudahan dia faham akan isi hati Ckin. Ni bukannya nak jiwang or apa kan, tapi tu lah hakikatnya.  Sebagai contoh, si dia dah memberi harapan kepada kita, dan kita sangat mengharapkan kasih kita akan tercapai sehingga terbinanya MAHLIGAI KASIH yang diredhai Allah.  Maka, kita akan berdoa dengan sesungguh mungkin bagi menjadikan impian kita tercapai.  Maka, dengan pertolongan-Nya, insyaAllah akan berjaya.  

Apa-apa pun, Ckin mengaku la.  Ckin tersentuh dengan lagu ni.  Touching gitu.  Biarlah kita bercinta dari jauh.  Hanya kita dan Allah yang tahu.  Walaupun si dia tak tahu, tetapi mungkin satu hari kita akan dipertemukan jugak.  Doa banyak-banyak naa.  Ni dah nak kluar tajuk nih..haha Maaf naa penganjur.. ^_^

Mungkin setakat tu dulu entri yang merapu kot..haha Moga-moga ada something new yang boleh kamu semua ambik.. InsyaAllah..

 Ckin nak tag :


p/s : Buat individu yang ditag, kalau berkesempatan, bolehla join naa... Tiada paksaan... n_n
Wassalam

2 Comments:

SHM January 20, 2011 at 2:20 PM  

sahut juga seruan online leaf...insya'allah sy akan jwb tag ini..^_^

Ckin Kembaq January 20, 2011 at 6:45 PM  

Yup..sahut selalu..ahakz

p/s : Jom join! Rest minda gitu.. n_n

Post a Comment

اَلسَّلَامُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَا تُهُ

Kongsikan idea dengan saya di sini. Ianya adalah pencetus semangat! ^_^

Newer Posts Older Posts Home
Related Posts with Thumbnails


  © Blogger template On The Road by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP