Sampaikanlah dariku walau sepotong ayat (Muhammad s.a.w.)

Powered by Blogger.

Amaran! Taktik Baru Pencuri/Perompak Kereta

Friday, February 18, 2011

AMARAN DARI PIHAK POLIS - BERHATI2 PADA KERTAS YANG MELEKAT PADA CERMIN BELAKANG KENDERAAN ANDA
 

CARA TERBARU UNTUK MENCURI KERETA ( INI BUKAN GURAUAN ) 
Sedarlah semua! Tolong sebar2kan... ... . Kita berjalan menghampiri tempat parking, membuka kerata dan masuk kedalamnya. Kita start engine kereta dan bersedia untuk berundur.
Bila kita melihat cermin belakang untuk melihat kawasan belakang, kita dapati ada kertas yg melekat ditengah2 cermin belakang menghalang pandangan kita.. Jadi kita parking balik kereta, buka pintu dan keluar untuk menanggalkan kertas (atau apa jua benda) yang menghalang penglihatan kita tadi.
Bila anda sampai dibahagian belakang kereta, pada masa itulah pencuri itu akan keluar dari tempat sembunyinya, masuk kedalam kereta dan memecut pergi.Dia mungkin akan merempuh anda dengan laju semasa mereka melarikan kereta anda.
Perasan tak kaum hawa? Saya pasti beg duit kita masih didalam kereta. Jadi sekarang pencuri memperolehi kereta kita, alamat rumah kita, duit kita, dan kunci2 kita. Rumah kita dan kesemua identity kita telah diperolehi!
 
BERHATI-HATI DENGAN CARA BARU YANG DIGUNAKAN
 
Jika kita melihat ada kertas melekat pada cermin belakang kita, teruskan memandu. Tanggalkan kertas itu kemudian. Dan bersyukur kerana anda membaca email ini.

Saya harap anda akan hantar email ini kepada kawan2 dan keluarga, terutama wanita. Kesemua maklumat peribadi dan pengenalan diri yang berada di beg tangan anda sudah tentu tidak mahu jatuh ketangan orang lain.
Zaman la mcm2 boleh jadi.Kena banyak beringat

Credit to : Angin Malam

5 Comments:

nur anis February 18, 2011 at 8:40 AM  

macam-macam cara orang nak curi kereta sekarang. rasa macam banyak benda yang x selamat sekarang ni..

Syafawani February 18, 2011 at 11:26 AM  

thanks for sharing..sy x bawakketa lagi ni..haish..takut pulak rasanya :)

Jo Qusary February 18, 2011 at 4:26 PM  

owh, selalu aku hulur tangan keluar tingkap utk tarik je kertas tu drpd screen bila berenti kat lampu trafik.

Latifah February 18, 2011 at 6:17 PM  

emmm kadang-kadang rasa tak selamat di negara sendiri...
=(

Ckin Kembaq February 19, 2011 at 6:58 PM  

nur anis,

Yg penting kita kena care naa.. Bila dah usaha utk jaga, maka bertawakkal lah kepadaNya.InsyaAllah kita akan dilindungi.. n_n

Syafawani,
Ni utk peringatan kita bersama...Pesan kat kawan2 or family yg bawak keta.. n_n

Jo,
Ko memang terer..ngan penuh stylo nya ..kan kan..haha

Latifah,
Bukan setakat di ngara sndiri, kat umah pun.. Bahaya ada di mana2..huhu

Post a Comment

اَلسَّلَامُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَا تُهُ

Kongsikan idea dengan saya di sini. Ianya adalah pencetus semangat! ^_^

Newer Posts Older Posts Home
Related Posts with Thumbnails


  © Blogger template On The Road by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP