Sampaikanlah dariku walau sepotong ayat (Muhammad s.a.w.)

Powered by Blogger.

Muhasabah Diri... =_=

Wednesday, March 2, 2011


Adakalanya besarnya nilai sesuatu di mata kita, namun belum tentu di pandangan Allah s.w.t

Adakala remehnya nilai sesuatu itu di mata kita, namun apakah sama di sisi Allah s.w.t

Adakalanya cantik,elok dan baik sesuatu perkara di fikiran kita,
tapi apakah zahirnya sahaja?

Adakala kita sering memikir cinta,kasih syg seseorang kpd kita,
apakah sudah cukup kasih dan cinta kepada Allah dan Rasulnya..

Adakala kita merasakan Istikarah itu jalan pemilihan dalam percintaan,
apakah istikarah itu hanya utk perkahwinan..

Adakalanya kita risau jodoh + pasangan kita,
Sedarkah kita itu urusan Allah s.w.t

Adakala kita membolehkan sesuatu yang tak boleh,
Matlamat menghalalkan carakah?

Adakala kita sering persoal cinta,jodoh dan perasaan,
Bagaimanakah status,amalan dan halatuju kita?

Adakala kita rasa cinta kita..cinta kerana Allah s.wt.,Apakah itu cinta kerana Allah?

Adakala kita risau masa depan (jodoh) kita,
Lupakah kita doa itu ada?

Adakala kita sering mengabaikanNya..
Ampuni daku Ya Tuhanku...

Peringatan dari sahabat untuk sahabatnya... Ya Allah...
Hamba sedar akan kekhilafan diri ini.  Ampunilah daku ya Allah...

6 Comments:

Haffzone March 2, 2011 at 1:04 PM  

Ya..itu yg terbaik... jgn terlalu memikirkannya... doa..doa..dan teruskan doa...
bukan diri ini sempurna utk
berkata2.Tapi sekadar buat ingatan sahabat bersama.

Ibnu Darwin March 2, 2011 at 2:53 PM  

rasanya nak post juga la entri ni kat belog saye..he2....

Ckin Kembaq March 2, 2011 at 10:27 PM  

Haffzone,

InsyaAllah.. Maknanya syaitan dah try2 dengan usaha beratus ribu percent la tu..alhamdulillah ada yg mengingatkan..supaya rancangannya gagal.. ^_^

Ibnu Darwin,

Kata-kata yang baik, eloklah disebar-sebarkan.. Mudah-mudahan hati insan yang beriman akan tersentuh dan lebih ingat pada-Nya.. insyaAllah.. ^_^

Ckin Kembaq March 2, 2011 at 10:30 PM  

Haffzone,

InsyaAllah.. Maknanya syaitan dah try2 dengan usaha beratus ribu percent la tu..alhamdulillah ada yg mengingatkan..supaya rancangannya gagal.. ^_^

Ibnu Darwin,

Kata-kata yang baik, eloklah disebar-sebarkan.. Mudah-mudahan hati insan yang beriman akan tersentuh dan lebih ingat pada-Nya.. insyaAllah.. ^_^

Acik fosilmitra March 7, 2011 at 11:23 PM  

Salam, acik balun dulukk... hehe.. copy kat blog acik daa... TQ

Ckin Kembaq March 8, 2011 at 1:01 AM  

Wkmslm Acik,

silakanlah naa.. ^_^

Post a Comment

اَلسَّلَامُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَا تُهُ

Kongsikan idea dengan saya di sini. Ianya adalah pencetus semangat! ^_^

Newer Posts Older Posts Home
Related Posts with Thumbnails


  © Blogger template On The Road by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP