Sampaikanlah dariku walau sepotong ayat (Muhammad s.a.w.)

Powered by Blogger.

Alhamdulillah... Lulus Akhirnya... ^_^

Tuesday, March 22, 2011

Assalamualaikum...

Act, nak berkongsi sikit kegembiraan ni.  Alhamdulillah kelmarin Ckin pi test JPJ kereta kali kedua kat Institut Memandu Ilmu Pandu, Kangar.  Wah! Kali kedua amik baru lulus...ish3  Ckin dah tak kisah akan kegagalan yang kali pertama tu sebabnya Ckin rasa syukur sangat.  Disebabkan kegagalan tu barulah Ckin tau akan kesalahan yang Ckin tak sedar sepanjang di jalan raya.  Perlu diingatkan jugak naa, gagal sekali tak bermakna akan gagal selamanya.  Think positive ya!  

Tapi, yang tak bagusnya, bila fail test minggu lepas, Ckin jadi tak khusyuk dalam solat memikirkan pasal kegagalan ni.  Hari-hari berdoa, mohon kat Dia supaya Ckin dimudahkan waktu test JPJ minggu ni, alhamdulillah doa tu dimakbulkan.  Sebelum test siap nazar lagi.  InsyaAllah akan dilaksanakan nazar tu akan datang.  Moga-moga dimudahkan.  Lepas ja test JPJ, Ckin sempat buat solat sunat dhuha and sujud syukur kat surau di sana.  Ini bukan nak riak naa tapi cuma nak berkongsi apa yang Ckin dah buat. ^_^  Harap tak ada yang salah sangka naa...  Mana tau nanti ada yang bakal nak amik test JPJ, exam, mahupun sebarang ujian, bolehlah banyakkan berdoa, solat sunat hajat, solat sunat dhuha, and banyak lagi.  Itu antaranya ok.  

Sebabnya hanya Allah yang berkuasa menggerakkan sesuatu yang ada di dunia ni.  Contoh macam Ckin buat test JPJ tu.  Allah yang menggerakkan kaki, tangan, mata, anggota badan yang lain, termasuklah kereta tu sendiri.  Begitu jugak dengan perasaan atau firasat tester tu.  Semua Allah yang gerakkan. Kalu bukan pada Dia kita mintak pertolongan, sapa lagi kan?  Itulah pencipta seluruh makhluk di muka Bumi ni.  Ingat tu naa...  Sebagai peringatan buat kita.  InsyaAllah.  Ckin lulus dengan keizinanNya, kita hidup dengan keizinanNya, kita ketawa, sedih, dan sebagainya pun dengan keizinanNya.  Maka, mohonlah padaNya.  InsyaAllah dengan niat yang baik, ikhlas kerana Allah, pasti doa tu akan dimakbulkan.  Mudah-mudahan naa...

Ckin nak berkongsi kegembiraan yang tu ja naa...  Sangat-sangat bersyukur atas nikmatNya.  

Subhanallah... Walhamdulillah... Wallahuakbar!

p/s : Doa-doaku banyak yang dah dimakbulkan... Alhamdulillah.  Tak rugi meminta dengan penuh istiqamah.  Tak kisah dalam perkara apa pun sama ada untuk hidup, kahwin, jodoh, pelajaran dsb...  Dia lebih memahami akan isi hati kita.  InsyaAllah...

Wassalam.

11 Comments:

nur anis March 22, 2011 at 11:38 PM  

congratz ckin..saya pun dah lepas..tapi tak berani lagi nak bawak2 kereta ni..T.T

Ckin Kembaq March 23, 2011 at 7:49 AM  

tq sis..yg penting dah lulus..mcm baru dapat result exam la pulak..hepi sangat.. ^_^

p/s : if ada peluang,nak ja bawak keta..tp tak ada lagi..hehe

MataHati @ MH March 23, 2011 at 8:36 AM  

tahniah...
drive elok2 atas jalan raya nanti.
sayangi nyawa dan hidup anda :)

Ckin Kembaq March 23, 2011 at 8:52 AM  

MataHati @ MH,

Terima kasih..

InsyaAllah.. ^_^

Ckin Kembaq March 23, 2011 at 5:59 PM  

PReDicTor,

Tq naa.. ^_^

khairul,

terima kasih byk2..hehe

p/s : orang baru la katakan..hehe

Acik fosilmitra March 23, 2011 at 10:35 PM  

Salam,

Belajar kereta bukan utk peperiksaan... belajar utk kehidupan... Berhati² di jalan raya selalu... :)

Ckin Kembaq March 23, 2011 at 10:52 PM  

Acik fosilmitra,

Wkmslm.
InsyaAllah.. ^_^

Post a Comment

اَلسَّلَامُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَا تُهُ

Kongsikan idea dengan saya di sini. Ianya adalah pencetus semangat! ^_^

Newer Posts Older Posts Home
Related Posts with Thumbnails


  © Blogger template On The Road by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP