Sampaikanlah dariku walau sepotong ayat (Muhammad s.a.w.)

Powered by Blogger.

My Love Twin Dah Balik! ('' ,)

Monday, November 15, 2010

Assalamualaikum. Sihat ka sahabat2?
Ckin kembali hari ni dengan nak khabarkan la berita gembira..ahakz


Kembaq Ckin dah balik rumah la.hee Suka Suki.. Jangan jeles naa. Nak kembar? Haa.. Tak boleh dah kot..hakhak sahabat2 kna dapat anak kmbar la. Baru rasa happy tu macam mana kan..ngehehe

Bila balik, rasa best la sikit. Malam2 biar dia lipat baju pulak. Ckin kan keja..ahakz
(Macam la keja teruk sangat kan... Tp penat tau) 

Ops! Kantoi di situ. Ala, bukan selalu kan. Sekali sekala saja...

Yang bestnya, pagi tadi bangun sahur sama2. Syukur alhamdulillah. Ajak Ckak puasa hari ni sbb smlam ada mesej dari Kak Ila, peringatkan balik yang hari ni adalah HARI ARAFAH. Walaupun puasa sunat saja, tapi fadhilatnya besar. 

Rasulullah s.a.w bersabda :

“Berpuasa pada hari ‘Arafah, aku berdoa agar ALLAH menghapuskan dosa bagi tahun sebelumnya dan tahun selepasnya dan berpuasa pada hari Asyura, aku berdoa agar ALLAH menghapuskan dosa tahun sebelumnya ”

(HR Muslim)

Tadi, sorang makcik kat sini ajak Ckin puasa lagi esok. I say, InsyaAllah. So, esok kna bangun lagi naa... Pagi tadi terlupa kunci jam handphone, pastu alhamdulillah pukul 5.19 pagi terjaga. Terus kejut Ckak tanya nak puasa or x. Dia kata 'on', Ckin gi dapur la. Goreng telur pun da cukup. Tambah ngan kicap. Pergh! Sedap tu. Janji ada nasik dan cukup untuk kai dua ni..ahakz Hidup kena simple. Right?

Ok la. Saja nak post something sbb rasa cam lama dah tak update blog. Ckin ni bz lagi sehingga report siap baru hati senang. Nanti kita tengok tebal mana report Ckin..hehe 

Ma'as salamah! n_n

Wassalam..

p/s : Rindu terubat gak ngan my twin..hee

4 Comments:

chairooL ruLez November 16, 2010 at 12:46 PM  

comeyyy gilerrrrrrrrrrrrrrrrrr.......

Ckin Kembaq November 16, 2010 at 4:27 PM  

mmg comeyyy kmbar kat atas tu..hehe kalu dpt kmbar pmpn, nak baju sama2..ahakz

Ibnu Mutalib November 17, 2010 at 5:59 PM  

assalamualaikum,

كل عام و انتم بخير

Post a Comment

اَلسَّلَامُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَا تُهُ

Kongsikan idea dengan saya di sini. Ianya adalah pencetus semangat! ^_^

Newer Posts Older Posts Home
Related Posts with Thumbnails


  © Blogger template On The Road by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP