Sampaikanlah dariku walau sepotong ayat (Muhammad s.a.w.)

Powered by Blogger.

Uji Sahabat

Thursday, May 31, 2012

Assalamualaikum semua!

Ckin tak dapat nak update macam selalu. Nanti kalu ada masa terluang, esok maybe, Ckin akan update. ^_^ Banyak betul nak kongsi. 

Biarlah gambar yang berbicara. 

Luqmanul Hakim pernah berkata kepada anaknya:

Jika ingin mencari teman, maka ujilah dia. 
Sekiranya dia tidak sabar dengan sikapmu, 
maka tinggalkanlah dia.


Bagi yang nak mencari sahabat, bolehlah menggunakan kaedah ini. 
Nak cari pasangan? Pun boleh juga digunakan. Hak masing-masing. 

p/s: Kita berhak menguji. Ujilah dari segi kejujurannya, perasaannya, ammarahnya dan banyak lagi. Jangan melebih-lebih, kelak memakan diri. Ingat tu. 

Sekadar itu. Wassalam. ^_^

12 Comments:

~cik atin~ May 31, 2012 at 11:44 AM  

jika ingin mencari teman. maka ujialah dia. kalau dia tidak sabar dengan sikapmu. maka tinggalkanlah dia. nice :D

Ckin Kembaq May 31, 2012 at 12:09 PM  

cik atin,

betul tu..boleh try naa.. ^_^

layar_lara May 31, 2012 at 12:17 PM  

thanks infooo.....bleh try nih...:)

Ckin Kembaq May 31, 2012 at 12:37 PM  

layar_lara,

silakan.. ^_^

Cik tikah May 31, 2012 at 3:55 PM  

terima kasih bagi peringatan :)

pha is May 31, 2012 at 4:26 PM  

ada contoh tak cara nk uji.. heheh

Yousof June 1, 2012 at 5:42 PM  

Sahabat, sukar dicari dan perlu dihargai.. ;)

Remaja Elit June 2, 2012 at 2:42 PM  

Assalamualaikum, terima kasih follow saya , FR datang balik follow kamu ,

owh ya sebagai membalas jasa kamu kerana follow, saya masukkan blog awak dalam bloglist saya (^_^) selama 5 hari suka tak???

Di sini ---- Bloglist Fariz Reza [Dot] Com
----

kalau sudi letakla blog saya(Http://farizreza.com ) dalam bloglist kamu nanti FR iktiraf kamu sebagai ahli Bloglist FarizReza.Com (^_^) kalau dah letak komen kat SINI
ya , salam perkenalan dan selamat maju jaya dalam blogging .

Dafinullah June 2, 2012 at 5:13 PM  

haffzone ade bran??

@kerol

khairul June 3, 2012 at 12:50 PM  

bukan senang nk cari kwn sejati

Iman Lurv Islam June 3, 2012 at 5:19 PM  

btw, Iman tak berapa setuju...takowt jadi lain plak...setan ni pandai je nak mainkan kita...timbulkan mcm2 salah faham & buruk sangka...iman nilai sahabat iman, sejauh mana mereka menghargai persahabatan tuh...once dia berjaya buat iman terharu dgn sikap & akhlaknya, dia telah lulus ujian iman....hehehe

Post a Comment

اَلسَّلَامُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَا تُهُ

Kongsikan idea dengan saya di sini. Ianya adalah pencetus semangat! ^_^

Newer Posts Older Posts Home
Related Posts with Thumbnails


  © Blogger template On The Road by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP