Sampaikanlah dariku walau sepotong ayat (Muhammad s.a.w.)

Powered by Blogger.

Demam + Muntah Yg Sgt Terok + Cirit

Monday, December 27, 2010

Assalamualaikum...

Ckin tak sempat nak update blog pasal demam + muntah yang sangat teruk + cirit... Dari petang kelmarin lagi... Kalau diikutkan dah 6 kali muntah ni.. Sampaikan perot dah tak ada apa untuk dimuntahkan... 

Kisahnya macam ni, petang kelmarin, balik dari outing, Ckin makan tengah hari. Then, sambung buat assignment depan lappy. Pastu, time dekat2 Maghrib tu dah rasa pening-pening lalat dah. Landing sat atas katil tu. Then, minum ubat gastrik (kot2 kena gastrik kan...huhu) Duk rest sat tu, rasa tak sedap badan dah ni. Then time nak gi mandi, puas... Termuntah depan koridor + bilik jiran bilik + depan toilet + dalam toilet.... 

Subhanallah... Punya dahsyat penangan sakit kali ni... Memang habis la baju and tuala... Mintak kat sorang jiran ni untuk tolong mintakkan roomate Ckin bawak tuala and baju baru... Dia pun terkejut. Habis mandi, rest dalam bilik.. Pergh! Muntah lagi... Sakitnya hanya Allah yang tau... Menolak habis apa yg ada dlm perut..huhu Memang menangis la Ckin. Sakit giler.... Lepas muntah kali ke 3, kawan2 suruh makan tp Ckin tak boleh terima. Nak bau makanan pun tak boleh apatah lagi nak makan. Then, minum la susu Anlene. Aisyah yang tolong bancuh. Makan gak panadol 2 bijik... 

Tengah malam, muntah keluar Anlene balik. Alahai.. Tapi, alhamdulillah Ckin rasa ok lagi. Then makan nasik yg Hani bawak dari rumah. Lapar kot. Then tido... Bangun pagi, muntah lagi. Time tu kena gi jumpa doktor kat Pejabat Penyelia Kamsis. Doktor cakap tu sebab gastrik. Then dia cucuk kat tangan. Puas. Selalu tak rasa sakit pun bila kena cucuk. Hari ni rasa perit ja....huhu Hari ni jugak tak pi kelas. Assignment pun roomate tolong print pasal kena hantar hari ni. Alhamdulillah ... Kesian kat depa. Kena pi kelas lambat.

 For Aisyah, Hani and Ruhani, 
cek mintak maaf naa.. Siyes, cek tak larat sangat2.. 
(Ntah depa baca or x entri ni..huhu) 

Ckin minum 100 Plus doktor suruh minum. And bebola ikan 3 biji. Lapar deh... K, la.. Mintak sahabat2 Ckin ni doakan agar Ckin cepat sembuh suaya dapat rasakan lagi nikmat sihat kurniaanNya.. Amin..

Pesanan Ckin, 
HARGAILAH MASA SIHAT SEBELUM MASA SAKIT

Wassalam.

10 Comments:

Latifah December 27, 2010 at 4:56 PM  

take care n semoga cepat sembuh k.

Ckin Kembaq December 27, 2010 at 4:57 PM  

baincardin,
Ntah la.. Rasanya makan tengah hari ja kot..then tak makan dah.. Doc ckp, kalu ada sejarah gastrik, tu maknanya gastrik jugak la...huhu

Fathiah,
InsyaAllah dik... n_n

Ckin Kembaq December 27, 2010 at 5:45 PM  

Latifah,
Syukran 'alaik.. Amin Ya Rabbal 'Alamin.. n_n

HaDi December 27, 2010 at 9:45 PM  

Cek sakit ka?
truk btui bunyi...
semoga cepat sembuh na,,,nnt leh update blog balik..=P
syafakillahu fiik..

Ckin Kembaq December 27, 2010 at 10:37 PM  

Hadi,
Yup..sakit le..hehe Mmg teruk pun.. Ni lah kali kedua teruk dlm hidup..
InsyaAllah dah better than before and bakal update dr semasa ke semasa..

Syukran 'alaik.. ^_^

AIN December 28, 2010 at 6:36 PM  

semoga akak cepat sembuh.ye!:D

Ckin Kembaq December 28, 2010 at 8:08 PM  

Ain,
Tq naa.. hehe Alhamdulillah dah makin sihat...

Post a Comment

اَلسَّلَامُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَا تُهُ

Kongsikan idea dengan saya di sini. Ianya adalah pencetus semangat! ^_^

Newer Posts Older Posts Home
Related Posts with Thumbnails


  © Blogger template On The Road by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP