Sampaikanlah dariku walau sepotong ayat (Muhammad s.a.w.)

Powered by Blogger.

For The Very Very Special Person To Me... ^_^

Friday, December 24, 2010

Assalamualaikum... 

Meh berdoa ckit... Baca dalam hati pun tak apa... n_n

Ya Allah,
Bukakanlah kepada kami pintu-pintu kebaikan,
Dan pintu-pintu keberkatan, 
Pintu-pintu kenikmatan,
Pintu-pintu rezeki, 
Pintu-pintu persaudaraan, 
Pintu-pintu kesihatan,
Pintu-pintu kesejahteraan, 
Pintu-pintu 'afiah,
Dan juga pintu-pintu syurga... Amin Ya Rabbal 'Alamin...

Alhamdulillah sahabat2 pun berdoa dengan Ckin... Moga-moga akan akan mendapat rahmat dariNya...  n_n

Ckin nak story ckit..hehe 
Act, Ckin ada beli benda key-chain nama kat Kafe Pentadbiran baru-baru ni...

Untuk sapa ni??? 

Haa.. Untuk somebody special la... Sapa tau?ahakz

Orangnya ialah..........

Jeng... jeng... jeng...

Sangat special...... The very very special one in my life.. ^_^ Suka betul...hihi



!
!
!



!
!
!



!
!
!

!
!
!

  
Dia ialah..........................................


!
!
!


!
!
!



...hahahahaha...

Jangan duk ingat sapa pulak naa... Nobody special in my life until now except my twin okeh.. Ingat tu..hehe

Apa yang Ckin beli kat dia?.... Tngok la kat bawah naa.. 


Ckin and Ckak
(nama panggilan untuk my twin, that is Ckak)


Ni bahagian belakang pulak...hehe


Ops! 
Lupa nak habaq.. Baru-baru ni jugak ada sorang adik Sem 1, nama dia Nabilah. Dia yang berminat nak bagi key-chain ni kat Ckin.. Mula2 dapat tu terkejut la jugak kan, sebabnya ada nama macam kat atas ni iaitu 'Khai'...hehe Rupa-rupanya dia cakap tu adalah nama panggilan dia yg sebenar.. hahah Lawak la pulak. Ni kalau pasang kat beg, komfem orang akan ingat tu kawan lelaki Ckin... Haish.. Bahaya betul..hehe

Nama dia adalah Khairul Nabilah kalau tak silap la... Ckin panggil Nabilah ja.. Tak sangka.. So, sahabat-sahabat jangan salah anggap naa... Tu hanya adik merangkap junior Ckin....


Satu key-chain akan diberikan kat Ckak nanti.. InsyaAllah.. n_n


Yang penting adalah kebahagiaan and kesenangan my twin... Kalau dia bahagia, Ckin pun akan bahagia jugak... Tu la specialnya kembaq ni tau... 

Tak perlu la nak ada hubungan yang bukan-bukan like couple or what... Hubungan yang halal dah ada kan... 
So berbahagialah dengan apa yang dikurniakan kat kita... 

Kenapa perlu nak bagi hadiah kat orang lain ni?.... Sebabnya Ckin teringat dalam sebuah hadis Nabi Muhammad s.a.w.

Rasulullah s.a.w. bersabda :
"Memberi hadiahlah, nescaya akan menimbulkan kecintaan sesama kamu"

Yang baik itu kita teladani, yang tak baik tu biarlah ia terbang bersama-sama angin yang datang... 

Wassalam.

p/s : Jangan lupa birthday Ckin naa... 9.1.1991..ahakz Perasan ja..hehe

6 Comments:

Jo Qusary December 24, 2010 at 6:22 PM  

whoaa...9/1/11... nombor cantik tuh

Ckin Kembaq December 24, 2010 at 6:28 PM  

Jo,

Guna no. 9 and 1 ja..hehe

~CiK TiNieY~ December 25, 2010 at 10:02 AM  

comelnya keychain 2!

nway,happy birthday to both of you!;)

Ckin Kembaq December 25, 2010 at 4:01 PM  

Cik Tiniey,

Hehe.. Tq naa..
Tapi tak sampai lagi tu..ahakz

Ckin Kembaq December 27, 2010 at 4:58 PM  

Fathiah,
Rindu jugak kat adik2.. ^_^

Post a Comment

اَلسَّلَامُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَا تُهُ

Kongsikan idea dengan saya di sini. Ianya adalah pencetus semangat! ^_^

Newer Posts Older Posts Home
Related Posts with Thumbnails


  © Blogger template On The Road by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP