Sampaikanlah dariku walau sepotong ayat (Muhammad s.a.w.)

Powered by Blogger.

Hadiah Terbaik Untuk Yang Tersayang ^_^

Wednesday, November 9, 2011

Assalamualaikum.
Bertemu lagi sekali naa.  Ada benda penting yang nak dikongsikan dengan semua ni tau.  Tadi blogwalking ke ruangan sahabat baru dan lama.  Bak kata pepatah, jauh perjalanan, luas permandangan.  ^_^  

Sebelum tu mai nak perkenalkan sahabat blogger baru Ckin ni.  Ckin dapat ni dari blog dia lah.  Kalau nak melawat, boleh ke sini naa.  Sila klik :


Kepada mereka-mereka yang tak tau nak hadiahkan apa buat insan tersayang, bolehlah berikan hadiah-hadiah kat bawah ni naa.  InsyaAllah takkan rugi duit langsung.  ^_^  Tak percaya?  Try lah sendiri naa...  

TERBAIK DARI LADANG!  ^_^

♥ Hadiah terbaik untuk seorang sahabat adalah doa. ✔
♥ Hadiah terbaik untuk seorang musuh adalah kemaafan. ✔
♥ Hadiah terbaik untuk seorang guru adalah kejayaan. ✔
♥ Hadiah terbaik untuk murid adalah tauladan. ✔
♥ Hadiah terbaik untuk sebuah kehidupan adalah kasih sayang. ✔
♥ Hadiah terbaik untuk sebuah kematian adalah al-Fatihah. ✔
♥ Hadiah terbaik untuk ibubapa adalah kebaktian. ✔
♥ Hadiah terbaik untuk isteri adalah penghargaan. ✔
♥ Hadiah terbaik untuk suami adalah kesetiaan. ✔
♥ Hadiah terbaik untuk anak adalah pendidikan. ✔
♥ Hadiah terbaik untuk diri sendiri adalah kejujuran. ✔
♥ Hadiah terbaik untuk Rasulullah s.a.w. adalah selawat. ✔
♥ Hadiah terbaik untuk Allah s.w.t. adalah ketaqwaan. ✔

Yang terakhir sekali :

Hadiah yang terbaik buat sahabat-sahabat Ckin adalah 
SENYUMAN!  ^_^

Rasulullah SAW bersabda,
“Senyum kalian bagi saudaranya adalah sedekah, beramar makruf dan nahi mungkar yang kalian lakukan untuk saudaranya juga sedekah, dan kalian menunjukkan jalan bagi seseorang yang tersesat juga sedekah.”

(HR Tirmizi dan Abu Dzar)

Dalam hadis lain juga ada disebutkan :
“Tersenyum ketika bertemu saudaramu adalah ibadah.”

(Hadis Riwayat Trimidzi, Ibnu Hibban, dan Baihaqi)


Comel kan? hahaha

6 Comments:

nur anis November 9, 2011 at 2:33 PM  

last sekali bila sebut senyuman tu, automatik saya tersenyum..:)

Ckin Kembaq November 9, 2011 at 3:13 PM  

^_^ senyum kan sedekah..hehe

Ibnu Darwin November 10, 2011 at 9:47 AM  

memang hadiah yg sangat baik! n_n

Ckin Kembaq November 14, 2011 at 8:13 AM  

Rasa berbesar hati dan jiwa.. ^_^

Post a Comment

اَلسَّلَامُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَا تُهُ

Kongsikan idea dengan saya di sini. Ianya adalah pencetus semangat! ^_^

Newer Posts Older Posts Home
Related Posts with Thumbnails


  © Blogger template On The Road by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP