Sampaikanlah dariku walau sepotong ayat (Muhammad s.a.w.)

Powered by Blogger.

Kelebihan Ayat Kursi - Selamat Beramal ^_^

Tuesday, November 8, 2011

Assalamualaikum.
Bertemu kembali dalam blog yang serba kebiruan nih.hehe 

Jangan risau, bila mai singgah ke sini, insyaAllah sahabat-sahabat takkan rugi.  Mana tau, kot2 ada ilmu baru yang boleh diambil kan?  ^_^

Act, tak mau nak bercakap panjang sebabnya Ckin nak share kelebihan-kelebihan ayat kursi ni pada kalian semua.  Cakap banyak pun tak ada guna jugak kadang-kadang tu en...  

Rasulullah s.a.w. bersabda :
"Sesiapa yang banyak bercakap banyaklah kesalahannya, sesiapa yang banyak kesalahannya banyaklah dosanya dan siapa yang banyak dosanya, api nerakalah paling layak untuk dirinya." 
(Diriwayatkan oleh Baihaqi)


1) Baca pada saat keluar rumah, 70000 malaikat akan menjagamu dari s...emua sisi
2) Baca saat masuk rumah, kemiskinan tdk akan memasuki rumahmu
3) Baca setelah berwudhu, darjatmu akan dinaikkan 70 tingkat
4) Baca pada saat tidur, malaikat akan menjagamu sepanjang malam ...
5) Baca setelah solat, maka jarak antara kamu dan syurga hanyalah kematian. 

Sampaikan kepada orang lain, maka ini adalah sedekah jariah. Dan pada setiap orang yg mengamalkan, kamu akan ikut mendapat pahalanya sampai hari kiamat....

Kalu tak boleh buat semua, cuba buat satu.  Then, istiqamah dengan amalan yang kita buat.  Amalan yang kita buat secara istiqamah lebih Allah sukai dari kita beribadah banyak-banyak tp tak maintain.  ^_^

Jumpa lagi naa...  Wassalam.


4 Comments:

Ckin Kembaq November 8, 2011 at 4:22 PM  

Yer akak..pilih2 nak amalkan yang mana naa.. ^_^

fathiahRAIHANA November 9, 2011 at 12:03 AM  

selalu bc time nk tido aje , hee. pasnih leh try yg lain plak :)

Ckin Kembaq November 9, 2011 at 9:50 AM  

InsyaAllah..pelan2..t dapatlah hasilnya kan?.. ^_^

Post a Comment

اَلسَّلَامُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَا تُهُ

Kongsikan idea dengan saya di sini. Ianya adalah pencetus semangat! ^_^

Newer Posts Older Posts Home
Related Posts with Thumbnails


  © Blogger template On The Road by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP