Sampaikanlah dariku walau sepotong ayat (Muhammad s.a.w.)

Powered by Blogger.

Sekali Lagi Bab Aurat Dihuraikan. Langkah Kita?

Tuesday, November 8, 2011

Assalamualaikum.  
Sekali lagi kita dpertemukan di alam maya ni.  InsyaAllah Ckin nak share lagi sumber rujukan bagi permasalah bab aurat ni.  Kepada adik-adik, kakak-kakak, maklong-maklong, dato'-dato',datin-datin, puan-puan sri dan juga muslimat yang mengikuti perkembangan medan ilmu ni.  Yang mana masih terkapai-kapai, mencari sumber rujukan mengenai bab aurat.  Alhamdulillah atas teguran seorang sahabat ni, Ckin cuba mencari lagi sumber mana yang Ckin boleh gunakan untuk digunakan dalam hidup ni.  Katanya kena ceritakan hal sebenar mengenai aurat ni.  Barulah insan-insan di luar sana iaitu sahabat-sahabat Ckin faham akan tuntutan menjaga aurat ni.  InsyaAllah.  Nak download boleh, nak share pun boleh.  

Pesanan Ckin :
Yang baik tu kita jadikan panduan hidup, yang tak baik tu sila-silalah tinggalkan di blog ni.

Ma'as salamah.  ^_^










2 Comments:

naim November 8, 2011 at 12:00 PM  

salam

di malaysia macam perkara x kisah..

cam mana nak atasi..

kena banyak belajar.. huhu

p/s: ustad azhar the best!

Ckin Kembaq November 8, 2011 at 12:11 PM  

Wkmslm.
Jangan amik yang besar2 sangat.kita amik ruang lingkup yang kecik2 je.try nasihat kawan2..tunjuk cara.kalu tak mau,kita doakan agar Allah buka pintu hati depa ni..insyaAllah..

p/s: patut bermula dengan diri kita dulu. ^_^ sebabnya fitrah manusia ni dia nak akan kebaikan.tp suasana sekeliling yg mepengruhi..

Post a Comment

اَلسَّلَامُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَا تُهُ

Kongsikan idea dengan saya di sini. Ianya adalah pencetus semangat! ^_^

Newer Posts Older Posts Home
Related Posts with Thumbnails


  © Blogger template On The Road by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP