Sampaikanlah dariku walau sepotong ayat (Muhammad s.a.w.)

Powered by Blogger.

.:: Indahnya Awan Yang Menggebu ::.

Wednesday, September 29, 2010

Assalamualaikum sahabt2..sihat?
Ckin alhamdulillah sihat.. Ckin tak boleh nak tinggal jejak kat shoutbox sahabat2 sbbnya Ckin punya tenet kena block..huhu insyaAllah hujung mnggu baru Ckin dpt tggl jejak ..heheActually, saja nak berkongsi tentang pemandangan. Sejak akhir2 ni, Ckn jadi minat and suka sangat tengok keindahan alam ciptaan Allah ni. Rasa tenang.



 Indah. Bahagia. 

Waktu bawa motor, Ckin siap boleh nampak matahari terbenam lagi. Fuh! Mujur tak ada kamera idaman Ckin tu, kalu tak, mesti Ckin dah snap tiap2 hari.. Tak jemu pun. Waktu atas jalan raya, siap boleh kalih  muka semaata2 nak tengok awan yang    menggebu. Kadang2 kalau Ckin rasa ada masalah, Ckin pun tengok kat langit. 

Nak cari ketenangan kan...


 Sahabat2 macam mana pulak? Kalau tension, ada yang dengar lagu, ada yang gi pantai, ada yang tidur, ada yang menyanyi kan?... Setiap orang ada cara sendiri nak lepaskan tension tu. Tak smua orang sama right? Tapi, biarlah tension kita tu dilepaskan dengan cara yang baik dan bukanlah dengan cara yang tidak baik. Contohnya remaja macam Ckin and ada juga yang macam sahabat2.. Tadi Ckin and kawan2 praktikal gi makan laksa kat BM ni. 

Sedap. 


Ckin makan 2 pinggan tu..hehe Banyak kan?... Sbbnya Ckin meamang nak makan banyak tu pun..bukan selalu kan..n_n Walaupun dah sedar muka dah makin bertambah ketembaman ni, tp tak salahkan?... Jangan sampai jadi cam ular sawa dah le, pas makan tidur pulak kan.. Haa..tak bagus tu.. Balik makan solat.. Yang terkejutnya abg yang jaga kedai laksa tu tau apa?... Haa... Yang datang nak makan laksa tu 8 orang, t api order tu sampai 11 pinggan..hehe bia la..rezki pakcik tu murah la hari ni kan.. Apa-apa pun yang penting happy naa... 

Chaiyok! Chaiyok!

6 Comments:

ProfHariz September 29, 2010 at 6:22 PM  

Lama x melawat ckin.. Alhamdullilah sehat hendaknya.. nape ckin dh block blog ke kat ofis?

nur anis September 29, 2010 at 6:59 PM  

kalau tension, suka diam.. xnak cakap dengan orang.. takut orang kena marah.. lepas tu pergi jalan-jalan. ^_^

Ckin Kembaq September 30, 2010 at 8:47 AM  

hariz - tu la..jauh terpinggir la katakan..huhu n_n sebarang bentuk chatting dah di block..kat blog kan ada chatting gak an,so mmg kena la..hehe

anis - btul tu..kdg ckin suka termenung and tengok langit..or tidur..sng..sbb nya pas bangun tido, Ckin akan lupa masalah..hehe

Lizzie Yasmin September 30, 2010 at 11:22 AM  

Saya pun seka tgk awan, kadang main2 teka bentuk apa awan tue.. tp kalu blik kmpung or jln2 tmpat lapang waktu tengahari mmg cantik permandangan awan tue.. Paling suke tgk sunset jgk... terasa kerdil dgn kebesaran NYA

DiEyLaH September 30, 2010 at 12:19 PM  

kalau awan time hujan nak turun cantik...hihi..
byk nye makan laksa...lapar la pulak..hihi

Ckin Kembaq September 30, 2010 at 2:05 PM  

Kak Yasmin - makin terasa indah dgn ciptaanNya..happy..

Dieylah - btul tu..jom la join makan laksa kat cni..mmg perghh...hehe

Post a Comment

اَلسَّلَامُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَا تُهُ

Kongsikan idea dengan saya di sini. Ianya adalah pencetus semangat! ^_^

Newer Posts Older Posts Home
Related Posts with Thumbnails


  © Blogger template On The Road by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP