Sampaikanlah dariku walau sepotong ayat (Muhammad s.a.w.)

Powered by Blogger.

Contest Aku Suka Makan Coklat!!

Wednesday, March 14, 2012


Assalamualaikum semua!

Hari ini berbesar hati nak join contest yang ditag oleh Mr Kancil 8349. Terima kasih sebab tag. Kalau tak tag, komfem takkan tau tentang Contest Aku Suka Makan Coklat!! ni. ^_^ Lagi satu, contest ni mudah. Hanya kena follow blog sahaja dan buat entri khas. Tak berkaitan dengan facebook. Kalau yang berkaitan dengan facebook, agak sukar untuk Ckin join. ^_^ Ckin nak buat mudah-mudah je. Kalau nak join, sila klik banner di bawah. 

Sedapnya......hehe


Persoalannya, 
KENAPA CKIN SUKA MAKAN COKLAT?

Kisahnya begini. Dulu Ckin bukanlah peminat tegar coklat. 

Bila beli, makan.
Orang beli, makan.
Orang bagi, makan.
Orang hadiahkan, makan.
Orang bagi test, makan.

Tapi, suatu hari tu, Ckin rasa macam terangkat sikit rasa nak makan coklat selepas berkenalan dengan 
Mr Willy Wonka. 

Siapakah beliau yang sebenarnya?

!
!
!
!
!
!

!
!
!
!
!

!
!
!
!
!

Beliau adalah Tauke Kilang yang paling besar dalam

CHARLIE CHOCOLATE FACTORY! ^_^

Ini adalah movie ok. Bukan di dunia realiti. Seriously, terliur giler bila tengok coklat yang melimpah-limpah, boleh naik bot lagi dalam tasik coklat.

Tasik Coklat.
Pokok gula-gula.
Boleh berenang dalam tasik coklat. 
Berjalan-jalan di taman coklat. 
Pokok ada coklat.
Pergh! Tak tahan kot.

Boleh makan anytime! Allah... Kalau dapat masuk tempat macam tu, seriously
AWESOME! 

Bila start tonton movie tu, Ckin mula rasa minat. Suka. Jatuh cinta dengan cairan coklat. 
SERIOUSLY!

Tapi, entah bila dapat makan coklat yang melimpah macam tu kan... Di Syurga mesti ada. Kalau nak, kenalah usaha untuk ke sana. InshaAllah ada usaha. Tengah usaha ni. ^_^ 
Itulah sebabnya mengapa Ckin suka makan coklat. 
(kecur air liur ni..hehe)

Inilah Mr Willy Wonka yang hensem tu. ^_^

Kalau nak tengok cairan coklat yang membuatkan Ckin geram-geram tu, bolehlah tengok pada klip-klip dari movie tu naa. Ckin sedia beberapa part yang sangat menarik. ^_^ 

I LOVE CHOCOLATE VERY MUCH!

 

Kat bawah ni la yang naik bot dalam Tasik Coklat tu. Nak jugak Mr Willy Wonka?hehe

 

Bawah ni pulak lagu yang dinyanyi dan dimenarikan oleh orang-orang kerdil yang mempunyai wajah yang sama setiap orang. ^_^

 

Bawah ni pulak adalah trailer bagi filem ni. Kalau tak pernah tengok lagi movie ni, bolehlah tengok trailer ni untuk mendapatkan gambaran bagaimana perjalanan filem ni naa. Ckin masih simpan lagi movie ni dalam laptop sebab ianya

Seriously AWESOME!

 

Kalau nak join, silalah klik di banner di atas ataupun pada bawah ni.


Ckin nak tag 3 sahabat blogger yang sedang membaca entri ini iaitu: 


p/s : Pada yang tak kena tag tu, tak bermakna kalian tak boleh join. Syaratnya 3 orang je... 
Ckin mengalu-alukan jika kalian yang lain nak join. Tuan rumah yang menganjurkan contest pun lagi senyum lebar. ^_^

 JOM PAKAT-PAKAT JOIN NAA.. 
(curi masa nak buat entri khas ni tau..hoho)
padahal, fail berselerak dan penuh atas meja...sabor je la..hehe

15 Comments:

Wani March 14, 2012 at 2:30 PM  

Hehe, bukan main semangat lagi cerita pasal coklat. Hehe! Tapi Charlie Chocolate Factory tu mmg tak boleh blah la kilang dia semua. Mmg buat budak2 terliur, haha!

Apapun, selamat maju jaya masuk contest ni!

Ckin Kembaq March 14, 2012 at 2:43 PM  

Wani,

of course..hehe ^_^ semangat cintakan coklat..yummy.. ^_^
tq naa.. ^_^

GincoMerahJambu March 14, 2012 at 3:33 PM  

woww! nice entry for contest!! lapar coklat pulak

Ckin Kembaq March 14, 2012 at 3:44 PM  

GincoMerahJambu,

jom2 pi sana..banyak coklat sedap2..hehe

cIk JanNah March 14, 2012 at 5:19 PM  

betol2 suka coklat nie ckin. sedap ke coklat? jannah pulak mmg tak makan cekelat.

fathiahRAIHANA March 14, 2012 at 5:26 PM  

Wahhh kak ckin pun layan cerita ni? Hehe tapi mmg cerita ni awesome pun! buat kita jeles, rasa nak jugak terjun dalam coklat tuuu ^^

all the best eh kak ckin! ;D

tieykah March 14, 2012 at 7:03 PM  

Kalo boleh nak berlakon dlm cter ni!HAHAHA

NighBerkz’S Blogs March 14, 2012 at 8:35 PM  

Okkeyh Saya suke ceklat.hehehe nk sket..heheh

maszull March 14, 2012 at 8:39 PM  

assalamualaikum Ckin...wah mkn coklat sedapnya...:)

Kancil 8349 March 15, 2012 at 7:04 AM  

wah...semoga berjaya..nice entri coklat

Ckin Kembaq March 15, 2012 at 7:47 AM  

cIk JanNah,

sedap sangat..hehe tp ada setengah yg pahit..kalu dalam movie ni serius sedap giler! ^_^


fathiahRAIHANA,

mestila..skang ni bila keja, payah dah nak dpt movie baru..huhu kena tunggu kak safinah balik baru dpt..hehe
tq naa.. ^_^


tieykah,

jom2..kita dua jadi..ckin nak jadik awek willy wonka..haha dpt makan coklat tiap2 hari.. ^_^ hoho

Ckin Kembaq March 15, 2012 at 7:49 AM  

NighBerkz'S Blogs,

saya pun.. ^_^ pi amik kat situ naa..


maszull,

waalaikumussalam..memang awesome! hehe ^_^


Cheqna,

tq cheqna..hehe ^_^


Kancil 8349,

tq naa.. ^_^ tp, cerita di atas adalah benar.. ^_^

suzie rahman March 15, 2012 at 10:02 AM  

salam ckin. thx tag akak erk.akak akn cuba join sbb xbyk ms.hihi

Ckin Kembaq March 15, 2012 at 10:07 AM  

kak suzie,

waalaikumussalam akak..
takpe akak..anytime.. ^_^ risau nak tag2 orang ni takut org yang ditag bz..hehe

Post a Comment

اَلسَّلَامُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَا تُهُ

Kongsikan idea dengan saya di sini. Ianya adalah pencetus semangat! ^_^

Newer Posts Older Posts Home
Related Posts with Thumbnails


  © Blogger template On The Road by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP