Sampaikanlah dariku walau sepotong ayat (Muhammad s.a.w.)

Powered by Blogger.

Doodle Kiut Selepas Belajar Dari Video Wan Hazel

Tuesday, March 6, 2012

Assalamualaikum semua!

Semalam Ckin betul-betul memanfaatkan masa yang ada untuk tengok video cara mewarna doodle yang Ckin download kat blog Wan Hazel. Alhamdulillah berjam-jam jugak nak ambil masa buat satu demi satu. Akhirnya, terhasillah doodle seperti kat bawah ni. Di samping tu, Ckin masukkan sedikit peringatan. InshaAllah sama-sama kita amik pengajaran dan panduan naa. 

Comel tak? ^_^ 


Ini adalah percubaan kali pertama. Pasni nak buat lagi yang lebih baik. InshaAllah. ^_^

Sekian untuk itu. Kalau nak amik, amiklah. Free of charge. 
Nak komen pun dipersilakan naa. Biarlah komen yang membina. 
Wassalam. 

Nak belajar, bolehlah klik di bawah sini :


p/s : Disisipkan peringatan di situ.. ^_^

Eh, perasan tak, ada lagu Latin mana ntah bunyi..huhu bising betul...

35 Comments:

Khumaera Ismail aka Mariam Ismail March 6, 2012 at 3:56 PM  

cutenye! pandai ckin buat.leh buatkan sis nanti =)

Ckin Kembaq March 6, 2012 at 3:59 PM  

Kak Maera,

inshaAllah..boleh slalu..hehe ^_^

seyla March 6, 2012 at 4:00 PM  

comel nye..sy ade bljr nk buat doodle tp x mnjadi laa,
:(

Cik Kay Jue March 6, 2012 at 4:02 PM  

comel.. nak belajr juga boleh?

Ckin Kembaq March 6, 2012 at 4:02 PM  

seyla,

mesti boleh..try cari video dari blog wan hazel..and ikut sebjik2..mesti jadi..hehe ^_^

Ckin Kembaq March 6, 2012 at 4:03 PM  

Cik Kay Jue,

boleh2..japgi bagi link videonya..hehe

Ckin Kembaq March 6, 2012 at 4:26 PM  

kak anis,

hehe..tq2.. ^_^

puteri cahaya. March 6, 2012 at 4:28 PM  

ala; comelnye... tau doodle je... tapi; tau istilah je.... xtau camne nak buat... huhu... new info anyway... thanks ckin

Ckin Kembaq March 6, 2012 at 4:30 PM  

kak puteri,

hehe....minat punya pasal.. ^_^ akhirnya dapat gak satu masa nak tengok and belajar betul2..hehe takla rumit sangat.. ^_^

ANISA March 6, 2012 at 4:50 PM  

cantik nyerrrrrrr.....dan comel...nak try jgk

Ckin Kembaq March 6, 2012 at 4:55 PM  

ANISA,

hehe..boleh try and error naa.. ^_^ link pun dah ada tu.. ^_^

Mishter Izwän March 6, 2012 at 6:16 PM  

cehhh . pndai terus. cm tuh sy pun nk belajar buat jugak . cntik sehhhh, kalau awk pun boleh buat sy semestinya boleh jugak . hehehe

Man March 6, 2012 at 9:27 PM  

Comelnya...

buatkan satu ley? hehe

suzie rahman March 6, 2012 at 9:52 PM  

salam ckin. wah kiut nye. nk lh. akak xreti wat.hihi

Ckin Kembaq March 7, 2012 at 7:42 AM  

Mishter Izwan,

yup..ikut step by step.. ^_^


Man,

tq.. inshaAllah.. ^_^


kak suzie,

waalaikumussalam akak..akak try wat..hehe msti comey.. ^_^

mia izzati March 7, 2012 at 9:34 AM  

comeynyee...rajin no...

Zie Fauzi March 7, 2012 at 12:59 PM  

comel...kalau kak layg buat,confirm tak jadi punya...

emasdelima March 7, 2012 at 1:32 PM  

comel sesangat...mcam tuannya juga...hehe

fathiahRAIHANA March 7, 2012 at 5:41 PM  

comey! ^^

ala kalo tak tgok wan hazel pnya pun, yg kak ckin buat kat header ngn shotbox tu dah ckup comey la kak ckin ^^

ajaq la buat cm kat header tuuuu, hehe.

Ckin Kembaq March 7, 2012 at 6:02 PM  

mia izzati,

hehe..rajin memang rajin..minat punya pasal..hehe


Zie Fauzi,

mesti boleh akak.kena sabar banyak..hehe


emasdelima,

hehe..comel cm doodle tu.. ^_^


fathiahRAIHANA,

tq dik..hehe
wan hazel lagi cekap..hehe header tu?sangat simple..t kak ckin buat tutorial naa..inshaAllah.. ^_^

Cik Jannah March 8, 2012 at 2:48 AM  

yeayy ! pasni ckin buatkan satu utk sis. hee

Kancil 8349 March 8, 2012 at 6:56 AM  

cantik...nak belajar juga lepas nie

Ckin Kembaq March 8, 2012 at 7:46 AM  

Sharinginfoz,

yup..macam2 ada. ^_^


Cik Jannah,

inshaAllah jika ada kelapangan nanti naa..hehe ^_^


Kancil 8349,

boleh slalu..hehe ^_^

Ros March 8, 2012 at 10:11 AM  

Salam Ckin Kembaq,

Kata2 yang baik....dan gambar tu pun menarik sangat.....

khairul March 8, 2012 at 10:25 AM  

kreatip la ckin..klu abg buat bukan nk jdi doodle..takot jd dodol haha

fuad ansari March 8, 2012 at 11:15 AM  

nice sharing ckin.. (",)

selama ni blur jugak bila orang dok sebut pasal doodle..

hari ni, baru saya faham apa itu doodle dan cara2 membuat doodle.. (",)

Ckin Kembaq March 8, 2012 at 1:46 PM  

Ros,

waalaikumussalam.
inshaAllah..akan menyusul lagi pasni..hehe ^_^


khairul,

biasa2 ja.. ^_^ jadi dodol lagi ok, boleh buat makan..hehe


fuad ansari,

oh..baru tau?...istilah baru jugak doodle...dulu pun tak tau.. ^_^ boleh buat naa..

Cheqna March 8, 2012 at 10:27 PM  

Cantik lukisan dan peringatan tu..keep it up :-)

Cik_Shiqah March 11, 2012 at 12:10 AM  

comelnya.
lps ni, bley la cik ckin buat lgi. berdakwah mlalui gmbar..

:)

Ckin Kembaq March 11, 2012 at 7:55 AM  

Cheqna,

tq bangat..hehe ^_^


Cik_Shiqah,

inshaAllah..itulah hasrat sebenar dlm buat doodle.. ^_^ tq cik shiqah..

Post a Comment

اَلسَّلَامُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَا تُهُ

Kongsikan idea dengan saya di sini. Ianya adalah pencetus semangat! ^_^

Newer Posts Older Posts Home
Related Posts with Thumbnails


  © Blogger template On The Road by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP