Sampaikanlah dariku walau sepotong ayat (Muhammad s.a.w.)

Powered by Blogger.

Pesanan Mat Luthfi Untuk Semua Peminatnya...

Tuesday, March 13, 2012

Assalamualaikum semua!

Kenal Mat Luthfi? Kenal? Tak? Kenal? Tak? Kenal?
Act, baru-baru ni Mat Luthfi upload lagi satu video. Ckin lambat jugak dapat tengok. Macam luahan hati dia jugaklah. Gelak jugaklah tengok gaya dia tu. Tetapi, ada pesanan di sebalik lawak-lawak tu naa. Bolehlah tengok. Kepada yang tak boleh tengok, kalu rajin, pi cari tempat yang boleh tengok naa. ^_^ 


Ini adalah pesanan Mat Luthfi kat peminat-peminat dia.  

Ckin pun pernah jumpa orang yang fanatik dengan Mat Luthfi ni. Ada yang cakap Mat Luthfi ni hubbynya. Mat Luthfi ni tunangnya. Dan beberapa lagi. Nak minat pada seseorang tu ada batasnya. Jangan sampai menimbulkan ketidakselesaan kepada mereka-mereka yang diminati tu. Tak semena-mena fitnah dan cerita palsu bertebaran begitu sahaja. Ye dak?

Jadi, berpada-padalah dalam meminati seseorang itu naa. Kalau orang tu dah tak selesa, kan dah jadi susah.
Ckin pun minat kat Mat Luthfi. Tapi, masih berpada-pada. Minat itu kerana kelebihan yang dia and Anwar Hadi ada tu berbeza dengan orang lain. Kalau nak tau, selidiklah sendiri.

Sekian dulu. Ada lagi, nanti Ckin share lagi.
Wassalam.

p/s : Mat Luthfi jangan risau... Mereka hanya peminat tegar kot... Sebab tu sampai jadi macam tu... ^_^ Yang penting, teruskan kehidupan  macam biasa naa...
(seolah-olah cam Mat Luthfi penah masuk blog ni... ^_^)

23 Comments:

Kancil 8349 March 13, 2012 at 9:27 AM  

baru kenal...hehehe...

kancil tag kamu

http://kancil8349.blogspot.com/2012/03/contest-aku-suka-makan-coklat.html

suzie rahman March 13, 2012 at 9:47 AM  

salam ckin. comel lh die dlm video ni.k.suzie xprnh minat org berlebih-lebihan. sekadar minat biasa je...

Ckin Kembaq March 13, 2012 at 9:50 AM  

Kancil 8349,

baru kenal?hehe ok la tu.. ^_^ inshaAllah menyusul kemudian.. ^_^


kak suzie,

waalaikumussalam akak..mmg pun akak...comel sgt..minat boleh..tp jangan lebih2...nt org yg diminati tu rimas... ^_^

cIk JanNah March 13, 2012 at 11:15 AM  

biasalah bila dah popular mesti ada peminat fanatik. mat luthfi nie pon da standard artis dah. riban tu peminat dia..

Ckin Kembaq March 13, 2012 at 11:17 AM  

cIk JanNah,

hehe..dia kata dia buat artis.tp selebriti..hehe ^_^

sitisyafiqah March 13, 2012 at 11:31 AM  

video yg dia bwat klakar dn ad manfaat..suka tgok

Ckin Kembaq March 13, 2012 at 11:40 AM  

sitisyafiqah,

yes..that's right..klakar dan bermanfaat... ada mesej di sana.. ^_^

Cheqna March 13, 2012 at 2:10 PM  

hehe..kelakar jugak karakter ni :-)

Ckin Kembaq March 13, 2012 at 2:17 PM  

Cheqna,

memang pun..hehe

"eh..eh..abang mat luthfi!!nak tangkap gambar!nak tangkap gambar!" haha

pha is March 13, 2012 at 3:58 PM  

rasanya dah penah tengok.. hehehe.. kesian mat lutfi..

Ckin Kembaq March 13, 2012 at 4:10 PM  

pha is,

bagus2..senanglah gitu.. ^_^ ksian jugak...dah namanya peminat kan..trima ja la..he

Yatie Awang March 13, 2012 at 5:47 PM  

ada jugak macam tu ek..hehehe

jujur akak baru kenal hihih

Wani March 13, 2012 at 6:08 PM  

Minat jugak dengan Luthfi ni. Video dia yang paling sy suka yang dia cerita pasal buang sampah merata-rata.

Ni kalau kasi video dia nikah, frust menonggeng fanatik2 dia, hehe.

faiz fakhirin March 13, 2012 at 8:36 PM  

bila dh fofular, camtu la jadinya...hehe

Kancil 8349 March 13, 2012 at 8:56 PM  

singgah ke sini...kurang minat kot...sebab tu baru kenal

Ros March 14, 2012 at 4:31 AM  

Salam Ckin,

He.he.he....Kak Ros memang salah seorang peminat budak Luthfi ni...suka Kak Ros dok layan video2 dia tu...lawak dan banyak pengajarannya...

Apa pun memang betoi sangat pesanan dia tu....

Ckin Kembaq March 14, 2012 at 7:55 AM  

Kak Yatie,

baru kenal?hehe takpa2.. ^_^ dia ni org Malaysia jugak..hehe gurau2 je naa..hehe


Wani,

betul tu..frust menonggeng..haha


Santri T.P.I.N.I,

tak kenal?....mat luthfi masih seorang pelajar..hehe


faiz fakhirin,

yup...bila fofular, msti ada peminat..tak gtu? ^_^


Kancil 8349,

oh..patutlah.. ^_^ it's okay..dia pun manusia biasa mr kancil.. ^_^


Kak Ros,

Waalaikumussalam akak..
yep..ckin pun suka...lagipun video dia clean and clear.. ^_^
Pesanan dia, utk peminat..peminat kena tau.. ^_^

fathiahRAIHANA March 14, 2012 at 5:29 PM  

Hehe matluthfi ni sangat comel. dia pandai sampaikan something tu pada kita. sukaaa ^^ dan kebanyakan yg dia cakap tu semua betul pulak, haha.

mau nya org tak fanatik dah dia ni cute semacam aje ;D

Ckin Kembaq March 15, 2012 at 7:52 AM  

fathiahRAIHANA,

memang pun..comel.. ^_^
p/s : tula fathiah..cute sgt...mana org tak suka..Eunhyuk Oppa tu pun baru kak ckin kenal..kiut banyak kot.. ^_^ hoho

Iman Lurv Islam March 15, 2012 at 6:27 PM  

saya pun suka tengok video matluthfi...nice...by the way, harap dia dapat handle masalah ni secara matang...

gnesop March 15, 2012 at 6:46 PM  

x kenal lagi.. nak gi kenal2 juga lah.. hehehe

Cik Kay Jue May 21, 2012 at 8:20 PM  

ea eh.. selongkar entry ckin terjumpa pula entry ni.. terus kilik.. hehe ckj pun minat kat mat luthfi.. dia kreatif... :)

Post a Comment

اَلسَّلَامُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَا تُهُ

Kongsikan idea dengan saya di sini. Ianya adalah pencetus semangat! ^_^

Newer Posts Older Posts Home
Related Posts with Thumbnails


  © Blogger template On The Road by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP