Sampaikanlah dariku walau sepotong ayat (Muhammad s.a.w.)

Powered by Blogger.

Doodle 2 : Memaafkan Lebih Baik

Sunday, March 18, 2012

Assalamualaikum semua!
Terima kasih banyak-banyak atas komen yang membina. InshaAllah segala-galanya sudah diselesaikan dengan baik sekali. Hari ni Ckin tak nak post apa-apa, just nak share. Doodle kedua dari Ckin. Ada peringatan di sana. InshaAllah. ^_^

Kalau nak amik, dipersilakan. Hak kita bersama. ^_^


Memaafkan,
Kata-kata yang mudah diungkapkan
Tetapi sukar dilakukan
Seandainya kita berada di sisi Rasulullah dan sahabat
Mungkin kita akan lebih mengerti pengertian 'maaf' itu...

Sekian dahulu untuk hari ini. 
Wassalam. ^_^

p/s : Bila masalah settle, dah boleh tersenyum gembira. Bergelak tawa. Bergurau senda. ^_^
Itulah manusia. 

29 Comments:

Wan_hazel March 18, 2012 at 11:12 AM  

terbaik nie ckin..doodle dah makin comel..

fikiran manusia nia slalunya byk dipengaruhi gambar..doodle yg comel nie bolh trik phtian org membaca..sebab tu lah wan cuba pbnyakkn doodle dalam entri Wan..so dari situ Wan sedikit sebanyak mengajak pembaca ke arah kebaikan.. Insya Allah dengan izin Nya..

Ckin Kembaq March 18, 2012 at 11:16 AM  

Wan_Hazel,

tq bangat... ^_^ mmg ada perbezaan doodle 1 and doodle 2 ni..hehe

inshaAllah..itulah yang cuba dilakukan...moga mndpat berkat dariNya..inshaAllah...baarakallahufik! ^_^

Ad-Dien March 18, 2012 at 1:07 PM  

al-jawab , soalan kepada Penjelasan Status Zikir Taubat الهي لست للفردوس أهلا

kan sudah saya ulas panjang lebar :)
ia tidak thabit, :)

allahua'lam

Gen2Merah March 18, 2012 at 1:46 PM  

setuju.. memaafkan itu suatu petanda yang baik untuk lebih merapatkan silaturrahim sesama kita... Hormat menghomati amalan mulia kan..

salam ukhuwah salam persahabatan. Followed sini 393 (",)

pha is March 18, 2012 at 2:17 PM  

bagusla kalau masalah dah setel...

Ckin Kembaq March 18, 2012 at 2:20 PM  

Ad-Dien,

inshaAllah menyusul.. ^_^ syukran..baru tau ttg perkara tu..


Gen2Merah,

yep..itu yg sebaiknya..kena jugak blajar dan terapkan ikhlas tu dlm diri..inshaAllah.. ^_^


pha is,

alhamdulillah.. ^_^

Santri T.P.I.N.I March 18, 2012 at 2:53 PM  

cantik dan chomel serta begitu terkesan!

saya dah send dkt emel ckin td... tq yer!

Ckin Kembaq March 18, 2012 at 2:57 PM  

Santri T.P.I.N.I,

tq naa.. ^_^ inshaAllah akan digunakan sebaiknya..

Cik_Shiqah March 18, 2012 at 4:44 PM  

alhamdulillah ^_^

doodle tu comel sgt :)

Ckin Kembaq March 18, 2012 at 5:01 PM  

Cik Shiqah,

tq cik shiqah.. ^__^
p/s : tersenyum puas..hehe

suzie rahman March 18, 2012 at 5:21 PM  

salam ckin. alhamdulillah ckin guna kan kelebihan yg ada utk ke arah kebaikan.:)

L March 18, 2012 at 5:58 PM  

sedangkan nabi ampun kan ummat, ini kan pula,,, kita .. huuu sedangkan mulut lagi tergigit apa pula suami isteri.. haha. nk menyanyi plak kat cni,,

Aida Azryn March 18, 2012 at 7:25 PM  

wahh! comel doodle! secomel tuan tanah blog ni. =P

NighBerkz’S Blogs March 18, 2012 at 7:29 PM  

tetapi maaflah pling sush orang nak wat...



http://nighberkz.blogspot.com

Cheqna March 18, 2012 at 10:43 PM  

comel doodle dan lagi cantik isiannya sis, keep it up!

:-)

Sis AI March 19, 2012 at 12:16 AM  

Entri simple, tp ckup mndalam pda pndangan pribadi sy.

Mnusia ni suka ucapkn maaf dan maaf. Tp nilai maaf skrg makin lama makin pudar. Klu la kita sedar btapa brnilainya satu maaf tu, kan bagus?

Ckin Kembaq March 19, 2012 at 7:56 AM  

kak suzie,

waalaikumussalam akak...alhamdulillah...inshaAllah itu yg nak dilakukan.. ^_^


L,

yup..kadang susah...hanya bila benar2 ikhlas baru dpt dimaafkan..susah kan ikhlas?... +_+


Aida Azryn,

waa...hehe tq naa... ^_^


Cheqna,

mekasih naa cheqna.. ^_^ i'll try my best..hehe


Sis AI,

betul tu...nilai maaf tu xdpt diukur...tak perlu tggu smua orang bersifat pemaaf..sebab ianya bermula dengan diri sendirii... ^_^ kan Sis Ai...?

Ckin Kembaq March 19, 2012 at 8:56 AM  

khairul,

terima kasih naa.. ^_^

The Bahiyah Rahman March 19, 2012 at 12:10 PM  

setuju.

dengan memaafkan hati lebih bahagia kan ckin :)

Ckin Kembaq March 19, 2012 at 12:18 PM  

Bahiyah,

inshaAllah bahi.. ^_^

NighBerkz’S Blogs March 19, 2012 at 1:19 PM  

Maaf ungkapan berat untuk diluahkan...


http://nighberkz.blogspot.com

[sutera kasih] March 19, 2012 at 2:06 PM  

jadila seorg yg pemaaf kan :)

thanks bg doodle..

Ckin Kembaq March 19, 2012 at 2:11 PM  

NighBerkz'S Blogs,

betul..


[sutera kasih],

inshaAllah.. ^_^

Gen2Merah March 19, 2012 at 2:22 PM  

senyum2 di pagi hari di sini.. salam ceria

cIk JanNah March 19, 2012 at 3:21 PM  

doodle comel. jannah tak pandai nak buat. huhu..

Ckin Kembaq March 19, 2012 at 3:51 PM  

Gen2Merah,

senyum2.. ^_^


cIk JanNah,

kalu akak try msti boleh buat..ehehe

Liza Razak March 20, 2012 at 4:53 PM  

doodle yg sangat comel..ada pengajaran pulak tu

Post a Comment

اَلسَّلَامُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَا تُهُ

Kongsikan idea dengan saya di sini. Ianya adalah pencetus semangat! ^_^

Newer Posts Older Posts Home
Related Posts with Thumbnails


  © Blogger template On The Road by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP