Sampaikanlah dariku walau sepotong ayat (Muhammad s.a.w.)

Powered by Blogger.

.:: Alhamdulillah! Dpt Port Yg Ada Wireless... Enjoy.. ::.

Monday, October 25, 2010

Assalamualaikum..sahabat2 sihat?
Alahmdulillah hari ni Ckin tak perlu risau lagi ttg block tenet kat pejabat ni... Sbbnya Ckin dah dpt port kat Bilik Meeting.. Wireless JKR punya ada sampai kat cni... 

Wah! Satu peluang keemasan.. Tak payah la nak gi cc dah kan..ahakz Syukran lillah...

Ckin tak sempat go cc la Sabtu n Ahad baru2 ni..huhu Penat tau.. Hari Sabtu hujan sket2.. Tak jadi kuar, so tidur saja kat rumah. Hari Ahak lak, pukul 10 pagi kuar rumah, jam 6.40 petang baru sampai kat rumah. Haish.. Gi mana nih.. Hehe
Meh nak story one by one okeh.. I like to story about the day..hakhak

Mula-mula Ckin gi ke Kedai Bunga nak jahit tepi tudung labuh... Satu untuk Ckin, satu untuk Yati... Yang Ckin puya warna purple... Yati warna biru.. Alhamdulillah da selamat dipos ke Sarawak kelmarin bersama baju kurung...hehe 


Ckin ada offer kat Yati baju kurung yang siap dgn harga RM 65. Alhamdulillah dia nak.. warna biru gak.. Sesuai la ngan tudung yang Ckin hadiahkan kat dia tu...hehe Kebetulan kan...

Then, Ckin gi PASTI lak. Kawan Ckin, Kak Ain, tu suh ajar cara nak susun data sistem peperiksaan murid2 PASTI.. Waktu abih SPM till bulan 6, Ckin keja kat sana as kerani. So, Ckin yang susun sistem2 tu semua. Alhamdulillah dengan akal ciptaanNya, Ckin banyak explore benda baru.. Tu yang dia suh ajar... Ckin pun gi la ajar... Simple je.. Bila dah lama ngan komputer or lappy, mesti la cekap kan.. 

EXPERIENCE IS THE BEST TEACHER, right?

Then, Ckin lepak2 kat PASTI sambil snap gambar sendiri banyak2..hehe Boring la... Tak tau nak wat apa dah... So, sembang2 la ngan Kak Mia that is Ketua Guru PASTI. Orang Sabah ni, tapi kawin ngan orang Kedah. Jodoh kat cni kan... Menetap and kerja kat cni. Bagus orangnya.. Suka dengar Kak Mia cakap.. ada pelat Sabah gitu...hehe

Masa gi kedai bunga nak jahit tepi tudung, Ckin bawak anak saudara Ckin, namanya Shahmi, ikut sekali. MasyaAllah... Buas sungguh.... Tak larat nak melayan..huhu Rasa nak cubit2 je.. Tapi, dia hentam kepala Ckin untuk lepas geram. Sakit tu...huhu

Dia ni baru menginjak usia 3 tahun. Mak aih! Dari start dia bangun tdur sampai nak tidur, mulutnya Pot Pet Pot Pe...haa Boleh bayang ka?...haha Aktif sangat camtu la.. Mak dia tak tau nak buat apa dah.. Orang larang lagi dia buat. Bila suruh buat, lagi dia nak buat...Sabor aja la...hehe

Ni ada sikit pic dia...


Tengokla.. Kenakalan dia terserlah... 

Tau dia minta apa,
"Min nak pakai helmet. Nak rempit tau dak....!"

Ckin mmg tak bagi, sbb takut terkilas kepala dia. Mujur gak helmet tu ringan. Dah la kepala kecik. 

Namapak cam IKAN BILIS PAKAI HELMET...hakhak 

Ckin yang marah tu jadi tergelak ngan gelagat dia..haish Budak bertuah ni,....hmm


Ni semalam la.. 

"Mak Teih, tangkap gambaq Min.."

Tu la keja dia bila Ckin pegang handphone... Dia nak tangkap gambar, tp dia tak mau tengok kamera..haish 


Ni tau dia buat apa? Dia amik ubat gigi dia, then dia bubuh kat keta mainan tu. Pastu amik pensil Ckin pi conteng lagi... Mmg nak kena budak ni... Pastu bila Ckin gi kat dai, tau pulak nak lari jauh2...haha Keta ni hari tu abah bubuh bateri kereta sbb dia kna guna bateri. Ada gear lagi tu..hehe Shahmi tau go-head, go-stunt..

 Eh! Betul ka eja ni?

Pening deh...hehe


Ni muka poyo...hahaha Suh amik gambar dia, tapi buat muka blurr.. Bila da abis amik gamabr, 

"Mak Teih.. Mak Teih.. nak tengo.. Nak tengok..."

Tu la ayat dia..hehehe

Pastu, petang tu Ckin sempat gi teman Kak Ain beli barang nak gi Kem Kat Sedim kot... Beli bag galas, sluar track, tudung untuk Kak Era (kak ipar Ckin) and lastly.... Tau gi mana?hahahaha

Gi Butik Pengantin la.. Ops! Not for me naa.. Tu untuk Kak Ain nak tengok design baju pengantin and survey2 harga sewa...Ckin pun tak lepas peluang la... Ckin tengok la kaler biru and kaler maroon... Tu my favourite kaler... Tengok an kagum seketika...ahakz

Kak Ain nak tengok warna hijau. So, Ckin jadi tukang amik gambar baju tu. Dia ni kecik ja. Rendah paras bawah telinga Ckin kot. So, akak tu cadangkan dia pakai baju pengantin jenis kebaya pendek. 

Tengok kat bawah naa... 


Akak tu suggest yang ni kat Kak Ain.. Hijau Putih... Cantik kan...? 
Yang kat belakang tu kan ada maroon, yang tu Ckin suka...

Tapi.....

Ckin lebih suka yang kat bawah ni... Macam jubah gitu...hehehe Cantik kan?


Ckin suka tengok baju pengantin termasuk pengantin2nya...ahakz 

Ckin... Ckin... 

Suka sangat cakap bab kawin, pengantin.... 

Biasa la.. My favourite tajuk tu...hahahahaha

Kawan2 Ckin yang da lama knal or baru knal pun mmg da faham.. Ckin suka topik nih... ahakz

 So, enjoy naa... n_n

Wassalam.

7 Comments:

nur anis October 25, 2010 at 11:18 AM  

seronok teman orang pilih baju pengantin..kita pulak yang jadi rambang mata..huhu

Ckin Kembaq October 25, 2010 at 11:22 AM  

tawu tak pa..hehe suka..ada mcm2 baju..

yahaya October 25, 2010 at 2:40 PM  

cantik baju..rambang mata nk pilih..la..org pompuan..tak pa bagi cik abg bayar la...

NurHeaRt October 25, 2010 at 2:47 PM  

baju dan tudung sudah smpai ckin^^,

sukanya ^^,

kawin..jom kawin..hehehe

Ckin Kembaq October 25, 2010 at 4:02 PM  

yahaya,

Ikut pasangan jugak tu...hehe

NurHeart,

Jom! Jom! ahakz

LadyBird October 26, 2010 at 1:14 PM  

cantiknye baju pengantin hijau putih tu dik..
comel.. :) rs nak berangan je pakai baju ni :P..
hihihi.. cantik..

Ckin Kembaq October 27, 2010 at 8:12 AM  

LadyBird,

Tula...Ckin pun jadi berangan jugak nih..ahakz

Post a Comment

اَلسَّلَامُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَا تُهُ

Kongsikan idea dengan saya di sini. Ianya adalah pencetus semangat! ^_^

Newer Posts Older Posts Home
Related Posts with Thumbnails


  © Blogger template On The Road by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP