Sampaikanlah dariku walau sepotong ayat (Muhammad s.a.w.)

Powered by Blogger.

.:: From EX5 Dream to Lagenda.. v^_^v ::.

Tuesday, October 19, 2010

Assalamualaikum... Macam mana? 

Dah test ngan Typing Test macam yang Ckin dah gtau tu?... 
Act, bukan senang nak belajar ni, tp tak mustahil ok.. Ckin pun amik masa nak mahirkan diri dengan type tanpa tengok keyboard tu.. Dulu Ckin tak mau ngat guna cara tu sbb kat laptop payah cket nak type bila letak jari2 kat situ. 

Tp, satu hari tu, Ckin ada nampak sorang kawan Ckin ni, dia cuba and cuba.. Dia tak mahir sgt time tu, and agak lemah. Apa yg mengagumkan Ckin, dia tu still usaha.. So, persoalan mula timbul dalam hati...

"Kalau dia boleh buat, takkan aku tak boleh kan?"

Start tu, Ckin mula menaip tanpa tengok... Alhamdulillah, berhasil. Kepercayaan tu menghsilkan kejayaan. Kena yakin dengan diri kita. Skang ni pun dia dah makin mahir. .. Dulu dia ada ngadu kat Ckin yang dia tak mampu nak menaip tu. Sbb dapat markah rendah. Ckin bg kata2 smgt, suh dia try ag.. Mesti boleh punya la.. Alhamdulillah... Skang ni msti dah boleh berjaya.. Chaiyok! Sahabat mesti boleh...

Eh! Apa kaitan entri hari ni...? 

Actually, nak bercerita la ckit kan. Start Ramadhan baru2 ni, Ckin dah mai praktikal sendiri. Maksudnya, dah naik motor sendiri. Naik motor Honda EX5 Dream tu la.. Warna putih. Tu kak Ckin punya. Sblum Ramadhan tu, adik Ckin yg hantar gi keja. Tp, ada incident waktu esok nak Ramadhan tu buatkan dia ngantuk then dia tak mau dah hantar Ckin.. Alhamdulillah Ckin selamat hingga ke hari ni...

Tapi, start minggu ni, Ckin dah tukar motor la... hehe Sbb apa? Sbbnya motor EX5 tu kak Ckin nak guna. Dia dah tukar tmpat kerja.. So, dia nak pakai balik motor tu. Ok la. Nasib baik abang Ckin, namanya Abg Kri bagi guna  motor tu.. hehe

So, banyak kelebihan jugak guna motor ni..lagi laju dari Honda EX5 and tak la lenguh ngat slama 40 minit tau...huhu

Ok.. Enjoy ur day naa.. Jangan sedih2 and be happy selalu.... 

Rindu kat sahabatku... n_n

14 Comments:

-sds- October 19, 2010 at 5:35 PM  

heheh..memang Lagenda ni lagi laju daripada EX5 sbb cc die lg besa..tp igt, kelajuan boleh membunuh...

NurHeaRt October 19, 2010 at 6:30 PM  

waalaikummussalam ckin...
ckin, cek tak berani naik moto lg la...pernah XCden dulu..fobia..hehehe..alhamdulillah boleh juga la sikit2..cuma bergegar..heheh

mR Gee.!! October 19, 2010 at 9:00 PM  

ex5 lagih best dr lagend... seriuuss...
minyak pun sep woooo....

Ckin Kembaq October 20, 2010 at 7:52 AM  

-sds-,

hehe..tau tak pe..tapi ngan kelajuan Lagenda ni boleh kawal lagi la..kalu EX5,dia kan ringan,then kalu brek mmg mengjut la kan..

NurHeaart,

Abg cek kata, "Kalau dah ada atas jalan ni,kena berani"..cek mengikut and rasa tercabar jugak deh..lagi satu ni kan keperluan hidup..n_n

Ckin Kembaq October 20, 2010 at 7:54 AM  

mR Gee,

dua2 ok..dulu tak suka ngat ngan ex5..bab dia pyh cket nak melangkah naik atas moto tu..hehe motor lagenda ni lbih sopan.. n_n

iqbalsyarie,

Dulu masa naik ex5,sorg kawan tu ckp,"Aii,tak mcm dulu dah..bila naik moto ni nampak ganas" hehe

Nak buat cmna,..enjoy saja..n_n

Jo Qusary October 20, 2010 at 9:49 AM  

Dah dpt motor jgn join mat rempit... diorg tu tak stylo di pandangan masyarakat jalanraya... maka bawaklah motor dgn sopan santun dan stylo :D

Ckin Kembaq October 20, 2010 at 11:24 AM  

Jo Qusary,

UIsh..mat rempit pun tak mau join ngan sy nih.ahakz insyaAllah..masih stylo..naik moto yg tak sopan tu cm na eh?... n_n mungkin duduk menyenget kot..haish..mcm2..haha

Imddin Ahmad October 20, 2010 at 12:51 PM  

Awat tak beli Honda wave 125..
Lg save & laju...

Ckin Kembaq October 20, 2010 at 12:57 PM  

Imddin,

Dua2 motor tu bukan sndiri yng punya..Honda, kak punya, Lagenda, abg punya...yang si adik menumpamg atas kesenangan..eh? Atas keperluan.. n_n

AnWaRnAiM October 21, 2010 at 4:24 PM  

huuu...beznye...nak jgak..huhu

Ckin Kembaq October 21, 2010 at 4:27 PM  

Naim,

dua2 akk and abg punya..kak ckin punya blum ada lagi..beli keta trus la nanti..hehe tak mau bli motor...n_n

Anna Boleyn October 23, 2010 at 11:22 AM  

mujur ada abang and kakak yang baik hati nk tlg pinjamkan motor kan... :) berani ekk ckin bwk motor. hana x berani. hehe

Ckin Kembaq October 24, 2010 at 3:27 PM  

Alhamdulillah sbb depa bagi..hehe

Abg Ckin pesan, bila dah ada ats jalan rya, kena berani..n_n I'll try my best for that.. ahakz

Post a Comment

اَلسَّلَامُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَا تُهُ

Kongsikan idea dengan saya di sini. Ianya adalah pencetus semangat! ^_^

Newer Posts Older Posts Home
Related Posts with Thumbnails


  © Blogger template On The Road by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP