Sampaikanlah dariku walau sepotong ayat (Muhammad s.a.w.)

Powered by Blogger.

.:: Header Ditukar Demi Menjaga Aib Diri ::.

Wednesday, October 6, 2010

Assalamulaikum..
Nampaknya sahabat2 akan nampak header baru kat blog Ckin ni... Sbbnya Ckin dah tukar... Nak tau knapa?

Meh nak story ckit..
Actually sahabat Ckin telah ditegur sbbnya sahabat Ckin ni letak gambar kat header. Katanya tidak sopan sbb tunjuk gambar muka sendiri kat umum kan?..

Ckin pun jadi segan and terasa jugak...huhuhu And Ckin ambik keputusan nak tukar header kpd yang kartun saja. 
Haa.. Nak tau, sbb apa Ckin pilih perempuan pakai baju biru tu?...


Tudung labuh, pakai kad matrix, and pakai spek warna maroon. 

That's me...

Itulah cara pemakaian Ckin... Kat Poli la..hehe And tudung macam tu on the way nak pakai..ahakz 
Bukan setakat tu aja, Ckin turut tukar pic kat header Yati dengan pic lain atas permintaannya..


Time to cuci mata..hehe

Klik nak tengok header Yati



kan Yati ada dua blog, so Ckin tukar gambar tu untuk kedua2 blog dia.. Kat bawah ni ada satu lagi..



 Yang penting sahabat Ckin ni hapy and jiwanya tenang...right? Kebahagiaan dia, kebahagiaan Ckin jugak...

Wassalam.

p/s : Pasni header biasa2 aja kot... Maybe pas kawin, bergambar ngan husband...
InsyaAllah...(bab kawen laju ja..hehe)

8 Comments:

NurHeaRt October 6, 2010 at 2:46 PM  

assalammualaikum ckin..
thanks naa...cek akan ingat selamanya^^,
ckin baik sngt^^,

aSmiDar October 6, 2010 at 3:11 PM  

asalkan gambar sopan masih boleh dimaafkan..kan...:)

mR Gee.!! October 6, 2010 at 3:38 PM  

yer ker...

tak sopan ker letak gambo sendiri utk tatapan umum...
rase nyer kurang tepat kot seandainya gambar itu menutup aurat, sopan..dan tidak menimbuLkan sebarang syak atau fitnah....

ade yg jeles kot.. ekekkekek.....

Ckin Kembaq October 6, 2010 at 4:50 PM  

Wkmslm w.b.t yati..syukran naa..rasa diri dihargai... =')

kak ieda - boleh je akak..lagipun akak kan dah kawin..tak ada mslh ngat..yg tak kawin ni yg kena be careful..nt org mai blog kita smata2 nak tengok gmbar kat headr..bukankah mengundang perasaan yg bukan2 kan?..hehe

mr gee - mmg penting menutup aurat,tp kena jugak ambik tahu ttg org yg buka page ni..right?kdg tu yg menutup aurat pun boleh mengundang fitnah..ye dak?.. n_n

mR Gee.!! October 6, 2010 at 7:18 PM  

hurm... betuL jugak tuh...
kaLu dah daTang hasad dengki,mmg xkire arr gambo tuh tutup auraT ker x..

Ckin Kembaq October 7, 2010 at 7:57 AM  

mr Gee,
bukan sbb hasad dengki..kalu seseorg tu niat nak buat tak baik dgn kita,dia takkan tegur kita.right?dia tegur sbb dia tu adalah saudara seislam. for me,bagus sbb terkadng tu kita takkan sdar kesilapan diri kita ni..

manusia means org mudah lupa dlm bahasa arab kan?..sbb tu lah tujuan bersaudara or bersahabat ni adalah untuk saling menegur atas perkara yg mmg kadang tu org tak prasan...

I'm JUNKS January 18, 2012 at 5:57 PM  

Assalamualaikum.. :)
Sebenarnya bukan tak sopan, tapi dibimbangi kalau ada lelaki tengok bimbang boleh menimbulkan fitnah.. Perempuan ni senjata syaitan untuk menimbulkan fitnah kepada kaum lelaki.. Nauzubillah.

Ckin Kembaq January 19, 2012 at 8:03 AM  

I'm JUNKS,

Waalaikumussalam. ^_^
Ya, untuk mengelakkan fitnah. Kalu letak gambar sendiri dikhuatiri orang yang datang ke blog kita tu semata2 nak tengok tuan punya blog. Menimbulkan rasa suka dan sebagainya. Kena puji2 lagi macam di fb..bahaya di situ.. ^_^ insyaAllah nak menglakkan dari berlakunya fitnah itu..insyaAllah..

Post a Comment

اَلسَّلَامُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَا تُهُ

Kongsikan idea dengan saya di sini. Ianya adalah pencetus semangat! ^_^

Newer Posts Older Posts Home
Related Posts with Thumbnails


  © Blogger template On The Road by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP