Sampaikanlah dariku walau sepotong ayat (Muhammad s.a.w.)

Powered by Blogger.

.:: Can Aiz n His Gang Achieve Their Dream??? ::.

Saturday, October 16, 2010

Assalamualaikum.. Sahabat..
Ckin nak join contest Aiz nih....
Kalau nak join, sila klik :


Hari ni baru dapat nak join contest dia bab Ckin baru mai Cyber Cafe... Walaupun penat kat umah tadi ngan kemas2 rumah, Ckin ttp gagahkan diri nak mai cni because of da Sifu...hehe 
Boleh dikira as Sifu Ckin la sbbnya Ckin ada belajar ilmu-ilmu yang berguna dari Aiz nih... Ok.. Ckin nak start story tentang apa yang Aiz buat sampai dia bz dlm dunia blog ni... 

Haa.. Sahabat2 mesti dah tau kan?... Tapi Ckin nak story jugak because this is something interesting for me!
Balik Poli nanti nak tunjuk video2 Aiz kat kawan2 and promote blog dia.. Yeah!
Mesti punya lah.. Bukan sng nak jumpa orang cam dia. Dalam memilih sahabat atau kawan, kena tengok jugak mdari perilakunya, hubungannya ngan kawannya yang lain.  bagi Ckin, Aiz ni unik. Ops! Ni bukan nak membodek naa.. tapi, ikhlas dari hati... Ahakz
Meh nak citer... 

Alkisahnya, Aiz telah membina sebuah empayar hak milik kekal yang diberi nama FCU Production.
Pergh! Nama pun dah menarik!


Ckin suka pemikiran Aiz. Dia berbakat dalam reka something yang kadang tu orang lain tak terfikir pun nak buat. Buktinya? Dengan penghasilan video ni lah. Ada yang penah buat setakat nih? Rasanya tak ada lagi... 

Love the sentence..
SAVE YOUR MOMENTS FOREVER

Menarik kali pertama tengok tau....

Meh kita tengok, siapa yang menerajui program Build A House In 30 Days ni. 


Sekali tengo cam orang PROFESIONAL tuh!  Adik-beradik buat bnda yang berfaedah. Ok la tuh.. 
Ckin tak mau sbut nama sbbnya dalam video tu dah ada kan?... Tu tandanya Ckin nak suruh sahabat2 tengok jugak.. v^_^v

EPISOD 1 :


Salah sorang ahli yang terlibat... Cute kan?... Biasa la.. Luv budak2.. ahakz

EPISOD 2  : 


Dalam episod 2, dah ada yang berubah. Semakin banyak kemajuan. Bagus geng Aiz.. Chaiyok! Chaiyok! 
Nanti Ckin akan bezakan gmbar di atas ngan keberhasilan yang tercipta.. Kita tengok nanti!

EPISOD 3 :


Nampak ada gaya tolong-menolong.. Sbb tu Ckin snap yang nih..haa.. Salah satu dari mesej Aiz pada kita semua... kan Aiz?

EPISOD 4 :


Dalam episod 4, Ckin amik yang nih! paling Ckin suka. Berdasarkan gambar ni, kita dah boleh nampak kelancaran projek dyorang nih kan...? Setiap apa yang kita nak buat, mesti ada leader. Barulah akan berjaya. Bila kita patuh pada arahan, insyaAllah kita akan dapat hasil yg lumayan.

Begitu jugak ngan kehidupan kita sebagai hamba Allah. Kita kena patuh ngan suruhanNya dan tinggalkan laranganNya. Jangan ikut suka hati kita aja nak buat samseng or buat peraturan sendiri. Ye dak?

Barulah kita akan dapat kepuasan sebenar di 'sana' kelak. 

Pada Geng Aiz, teruskan usaha anda semua k. Aiz jangan lupa kim salam kat geng2 mu naa dengan lafaz 'Assalamualaikum'. 

Ckin will support behind all of you and pray for your success... 

Wassalam.

p/s : Mampukah mereka? Jangan lupa tengok k.. v^_^v

4 Comments:

aSmiDar October 16, 2010 at 6:19 PM  

Macam susah pulak contest ni..hehe..
xjd join lagi la...

Ckin Kembaq October 18, 2010 at 7:55 AM  

hehe..tak susah pun akak..cuma kena tengok video tu..hehe

.:: dieylah :: October 18, 2010 at 11:27 AM  

xleh nk buka video wat ms skrg...huhu..kna block... =(

Ckin Kembaq October 18, 2010 at 11:38 AM  

dieylah kna gi cc..hehe cek siap download agi..n_n bleh tengok slalu..bab mnarik..

Post a Comment

اَلسَّلَامُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَا تُهُ

Kongsikan idea dengan saya di sini. Ianya adalah pencetus semangat! ^_^

Newer Posts Older Posts Home
Related Posts with Thumbnails


  © Blogger template On The Road by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP