Sampaikanlah dariku walau sepotong ayat (Muhammad s.a.w.)

Powered by Blogger.

Seandainya Baginda Ada Dengan Kita...

Friday, February 17, 2012

Assalamualaikum semua!

Alhamdulillah semalam Program Maulidur Rasul iaitu Law Kaana Bainanaa telah berjaya dilaksanakan di Dewan KUIN. Rindunya nak bertemu dengan Rasulullah.... Subhanallah...
Jadi, hari ini Ckin nak share dengan kalian selawat tu. Tersentuh sangat-sangat. Hebatnya akhlak dan sikap yang Nabi Muhammad s.aw. tonjolkan untuk kita ikuti. Subhanallah. Mungkin ada yang tak tahu lagi maksud Law Kaana Bainanaa kan? Ckin maklumkan naa.

Law Kaana Bainanaa

maksudnya

Seandainya Rasulullah s.a.w ada bersama-sama kita
(lebih kurang gitu maksudnya)

Kalaulah Rasulullah ada dengan kita
Jika Rasulullah bersama kita
Jika Rasulullah berada dalam kalangan kita
Jika Rasulullah ada dengan kita hari ni

Jom berselawat... =') 


Ada satu bintang. Cahayanya terang.


Tak dapat nak diungkapkan dengan kata-kata jika Rasulullah ada dengan kita sekarang ni. Buatkan Ckin rasa nak sangat jumpa Baginda. Ya Allah... 

Ingatlah selalu akan Baginda, kerana Baginda selalu ingat akan umat-umatnya...

p/s : Sangat sebak sekarang.... ='(

13 Comments:

puteri cahaya. February 17, 2012 at 1:42 PM  

Ya ALLAH, Pertemukanlah kami dengan junjungan nabi kami di akhirat sana... insyaAllah. Kurniakanlah kami dengan keberkatan untuk melaksanakan sunah-sunah dan adab-adab nabi di dunia ini...

Ckin Kembaq February 17, 2012 at 2:25 PM  

kak puteri,

amin..amin ya robbana...

abuikhwan February 17, 2012 at 6:01 PM  

lau kaana bainana habib...

Cikgu Ma February 17, 2012 at 6:14 PM  

tahun berapa kt kuin ni?

The Bahiyah Rahman February 17, 2012 at 8:59 PM  

ckin, bahi teringin nak mimpi Rasulullah...:)

rindu jugak...walaupun tak pernah jumpa baginda...

Yatie Awang February 17, 2012 at 10:56 PM  

jadi kita kena terus perbetulkan amalan hidup kita supaya lebih baik, dan moga kita menjadi insan terpilih bertemu dengan baginda

khairul February 17, 2012 at 11:00 PM  

semooga kita semua beroleh syafaat dr baginda kelak

fathiahRAIHANA February 18, 2012 at 2:02 AM  

ada kan satu video tu, Law Kana Bainanaa, sedih tgok video tu T___T

Mishter Izwän February 18, 2012 at 2:30 PM  

walau pun baginda sudah tiada, kalau baginda hadir dalam mimpi pun bersyukur sngt,

O CIKTEDDY February 19, 2012 at 3:47 PM  

law kaana bainanaa...


pss::maaf cik lame x singgah sni..busy la katakan..jgn marah aw!hehe

Post a Comment

اَلسَّلَامُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَا تُهُ

Kongsikan idea dengan saya di sini. Ianya adalah pencetus semangat! ^_^

Newer Posts Older Posts Home
Related Posts with Thumbnails


  © Blogger template On The Road by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP