Sampaikanlah dariku walau sepotong ayat (Muhammad s.a.w.)

Powered by Blogger.

Alhamdulillah. Hadiah Dari Ckak ^_^

Wednesday, January 25, 2012

Assalamualaikum semua!

Alhamdulillah bersua lagi kita hari ini ye. ^_^ 

Sekadar ingin berkongsi sedikit kegembiraan pada hari ini. Act, semalam kembar Ckin iaitu Ckak ada mesej Ckin. Katanya nak datang ke rumah sewa Ckin. Then, dia cakap nak bagi hadiah. Wah! Ada hadiah gitu. Hadiah birthday dari My Beloved Twin. Semalam, selepas Isyak, Ckin cepat-cepat ke kedai buku untuk beli pembalut hadiah. Nak balut hadiah untuk Ckak. Sebabnya tak berbalut-balut lagi sebenarnya. Hadiah dah ada. ^_^ 

Hari ni, dapat berjumpa dengan dia. Dia nak pi ke Popular, nak beli buku katanya sebab dapat voucher kan. Untunglah. Rezeki masing-masing. hehe Sampai-sampai terus bagi hadiah. Thanks to her. ^_^

Teringat sabda Nabi,
"Memberi hadiahlah, nescaya menimbulkan kecintaan".
(Riwayat Thabrani)


Terkejut bila buka-buka je, nampaklah dompet yang sangat-sangat comel. Dompet Milk Teddy lagi. Siap warna pink lagi. Memang terbaik! ^_^ Tak cukup dengan tu, buka pulak dalam dompet. Terselit pulak jam tangan. Warna pink jugak. Memang cantik. Alhamdulillah.  
Thank you kak... 
Touching.....

Sekadar gambar hiasan. Dompet pink. hehe

 Satu set warna pink. Kena pakai. Hadiah dari yang tersayang. ^_^ Alhamdulillah...

Sekadar post pendek. Mencari-cari sesuatu sebenarnya ni. 
Banyak persoalan di minda. Banyak kenangan mengusik jiwa. 

Semalam, masa testing buat kad untuk Ckak, rasa nak menitis air mata. Sebab tersentuh hati. Inilah kembar yang tiada galang gantinya. Dunia dan Akhirat. 


Kalian tak ada kembar, pasti takkan mengerti.

p/s : Maaf naa.. Macam entri luahan perasaan pulak... Just for sharing... ^_^

21 Comments:

aReLaN January 25, 2012 at 3:49 PM  

wow..bestnya ada orang bagi hadiah.syukur la ada kembar yang baik hati kan.hehehe

Ckin Kembaq January 25, 2012 at 3:51 PM  

aReLaN,

alhamdulillah...rezeki.. ^_^

Ckin Kembaq January 25, 2012 at 4:15 PM  

Kak Maera,

alhamdulillah.. ^_^

fathiahRAIHANA January 25, 2012 at 4:52 PM  

Allahuakbar, lupa wish utk akak dua org ni. tahun lepas bukan main lg buat stu entry kan, hee. maaf la kak ckin naa >.<
kem salam dgn kak safinah sama ye, hehe.
Happy belated befday :)

Cikgu Ma January 25, 2012 at 5:44 PM  

berangan jugak nak beranak kembaq kalo kawen nati...ekeke..


jemput join..wajib ni!!hehe
http://qurratulain-pagaremas.blogspot.com/2012/01/game-tag-versi-2012-siap-la-sapa-yang.html

pha is January 25, 2012 at 8:43 PM  

kadang2 adik beradik yg bukan kembar pon boleh rapat macam nih.. tapi, wallahu a'lam. mana tau, kembar ni ada keistimewaan yg Allah bagi...

Aleeya (Yaya) January 25, 2012 at 9:39 PM  

bestnye dpt adiah..nak jugak...pink plak tew..tew kaler peberet akak tew hehehe

Miss Xyz January 25, 2012 at 10:28 PM  

kembar? hakhak, untunglaaa... Alhamdullilah.. sye slalu nmpk kmbr ni slalu gduh tp cpt berbaik.. hihi

3no gr33ny January 25, 2012 at 10:50 PM  

untunglah tuan hamba ada kembar yang sentiasa memahami diri =)

puteri cahaya. January 25, 2012 at 11:23 PM  

ala ckin...sedeynye...... :'( *sambil usap air mata yg bercucuran... huhuhu... touching akak... huhuhu.... Apepun, semoga aman damai bahagia kembaq best friend dunia akhirat tau! Semoga Allah merahmati kalian :)

suzie rahman January 26, 2012 at 12:10 AM  

wah bestnya ade kembar.huuu nak juga.

Ckin Kembaq January 26, 2012 at 7:52 AM  

fathiahRAIHANA,

hehe..it's okay dik.. yang penting kita semua happy ja.. ^__^ insyaAllah..akan disampaikan naa..


Cikgu Ma,

insyaAllah..ada niat tu..hehe samalah kita.. ^_^
bakal join if free naa..hehe menyusul..


pha is,

betul tu...sokong sangat2.. ^_^

Ckin Kembaq January 26, 2012 at 7:56 AM  

Aleeya (Yaya),

hehe..peminat pink?sy peminat biru...biru blog ni...cantik sangat... ^_^
bergaduh jangan ckp lah..dulu kecik2 sehari tak gaduh, tak sah..hatta benda kecik..tp sy selalu menang..kak cepat mengalah..hehe sabor je la ngan adik dia ni.. ^_^


3no gr33ny,

alhamdulillah... ^_^


puteri cahaya,

akak,,,jangan sedih2 tau...kembar akak duk tunggu di sana tu.. ^_^ insyaAllah...Ckin lagi touching saat nak tulis kata-kata utk Ckak...hehe tahan je la...adeh ^_^ kmbar akan menanti akak di Syurga sana...mesti dia duk tengok akak skang ni... Terima kasih akak..insyaAllah...


suzie rahman,

alhamdulillah.. ^_^ nak jugak? kena lahirkan baby kembar la ni..hehe

Ckin Kembaq January 26, 2012 at 8:00 AM  

Miss Xyz,

kecik2 rajin gaduh..besar2 pun gaduh jugak..hehe sy selalu menang.. ^_^

[ wanni ] January 26, 2012 at 10:52 PM  

berkasih sayang la kita selagi masih ada kan.. untung kak cqin dapat kembar yang memahami :D

Ckin Kembaq January 27, 2012 at 8:12 AM  

[ wanni ],

alhamdulillah..beliaulah anugerah terbaik dari Allah dalam hidup ini.. ^_^ jujur..

LadyBird January 27, 2012 at 10:45 AM  

bgmn kalau belikan buku sbg hadiah :D..

Ckin Kembaq January 27, 2012 at 11:57 AM  

LadyBird,l

buku lagi2 lah ok..hehe ^_^

puteri cahaya. January 31, 2012 at 6:23 AM  

ckin, entri banklink special... singgah naa... thanks!

Ckin Kembaq January 31, 2012 at 7:50 AM  

kak puteri cahaya,

syukran akak...tak terkata ... ^__^

Post a Comment

اَلسَّلَامُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَا تُهُ

Kongsikan idea dengan saya di sini. Ianya adalah pencetus semangat! ^_^

Newer Posts Older Posts Home
Related Posts with Thumbnails


  © Blogger template On The Road by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP