Sampaikanlah dariku walau sepotong ayat (Muhammad s.a.w.)

Powered by Blogger.

Ini Baru Terserlahnya Keindahan Bumi. Syurga Pulak?

Tuesday, January 31, 2012

Assalamualaikum semua!
Jom cuci mata. Keindahan ciptaan Allah Yang Maha Agung.
Keindahan yang takkan mampu dilakukan oleh sesiapa pun melainkan Allah Yang Maha Esa. Sangat-sangat cantik.
Subhanallah! ^_^

Special thanks to our blogger friend:




Lagi gambar di bawah







































Hanya Allah Yang Maha Berkuasa 
membuat Bumi ini indah, cantik. 

Ini baru Bumi.
Syurga macam mana pulak? Allahurobbi.

Pasti lagi indah... Pasti...

42 Comments:

nur anis January 31, 2012 at 9:42 AM  

cantiknya...banyak tempat-tempat cantik kat bumi ni kan..:)

Ckin Kembaq January 31, 2012 at 9:48 AM  

kak nur anis,

yup..betul2...memang cantik sangat..ni 1st time tengok.... ^__^

Ckin Kembaq January 31, 2012 at 10:31 AM  

Aleeya (Yaya).

betul2... ^__^

:: Cik Nur :: January 31, 2012 at 11:33 AM  

subhanaALLAH, cantikkan ciptaan DIA.. disyurga nanti pasti lagi cantik. Itu janjiNYA kan..

Ckin Kembaq January 31, 2012 at 11:45 AM  

:: Cik Nur ::,

betul2.. ^_^

maszull January 31, 2012 at 2:55 PM  

assalamualaikum...mmg cantik bumi ciptaan Allah ni kan...:)

Nurul Mazni Sawal January 31, 2012 at 3:03 PM  

cantik sangat2.. teringin nak sampai tempat-tempat cam nie.. tenang jer tengok..

Ckin Kembaq January 31, 2012 at 3:03 PM  

maszull,

waalaikumussalam. memang pun....sangat indah.. ^__^

Ckin Kembaq January 31, 2012 at 3:22 PM  

Nurul Mazni Sawal,

tengok gambar pun da tenang, apatah lagi kalu depan2 mata.....ngan angin sepoi2...fuh! terbaik... ^_^

Ad-Dien January 31, 2012 at 3:46 PM  

Alhamdulillah, setiap penciptaan itu ada tanda-tanda kebesaran Allah begi orang-orang yang berfikir

Salam ziarah , jemput ke WADi jika berminat untuk berforum dan berdiskusi secara life..jemput daftar di forum WADi, dan kita boleh berdiskusi atau soal jawab bersama, insyaAllah.. :)

saya menjemput semua yang berminat

Ckin Kembaq January 31, 2012 at 4:03 PM  

Ad-Dien,

Alhamdulillah..dah daftar. ^_^ boleh berforum secara online.. ^_^ insyaAllah meyusul...

Ad-Dien January 31, 2012 at 4:29 PM  

Alhamdulillah, nanti boleh letak avatar pada profile tu ye..dan syikin boleh mulakan posting di tread @ open new topic/tread..

minta bantuan jemput rakan-rakan yang berminat juga...terpanggil buat sebab rakan-rakan di fb mahu saya kembali di alam maya...dulu pernah ada fb tp dah padam..

jadi forum tu sebagai alternatif..
insyaAllah kita boleh manfaatkan dengan soal jawab atau diskusi ilmiah...takhrij/tahqiq hadith dan sebagainya..

yg bab bida'ah tu saya faham awak maksudkan bid'ah hasanah :)...
cuma bid'ah hasanan ada beberapa qaul yg dipegang..sama ada wujud atau tidak bid'ah hasanah dan jika wujud apakah dia bid'ah hasanah itu..jadi untuk lanjut jemput ikuti perkembangan di entri bid'ah, fikrah dan manhaj dan yg lain 2...

dgn itu syikin akan faham hakikat bid'ah menurut salafussoleh...

p/s- bab ini agak sensetif kerana majoriti muslim nusantara ini tidak tahu..hanya mereka yg khusus dalam ulum hadith atau yg belajar yg tahu mengenainya..takpa..perlahan-perlahan moga Allah memberi kefahaman buat kita semua :) Amin

Ckin Kembaq January 31, 2012 at 4:38 PM  

Ad-Dien,

InsyaAllah...boleh2..menyusul kemudian...yep..bid'ah hasanah...itu yang ustaz ckp dalam kuliah.. ^_^ syukran sbb memahamkan lagi...semoga perbincangan di sana akan bertambah-tambah clear dan mudah... ^_^

Farihah Ahmad January 31, 2012 at 4:47 PM  

subhanallahhhh.... byk benda cantik yg aku tak sedar rupanya...

meowwmania January 31, 2012 at 4:50 PM  

subhanallah indahnya ciptaan tuhan..

gambar meerkat manor tu plg tak boleh blah *betol ke nama menatang tu meerkat manor huhuu

The Bahiyah Rahman January 31, 2012 at 4:52 PM  

cantik sangat2..
subhanallah.......:)

Ckin Kembaq January 31, 2012 at 4:54 PM  

Farihah Ahmad,

betul tu... ^_^

Ckin Kembaq January 31, 2012 at 4:57 PM  

meowwmania,

Allah itu cantik, dan Dia sukakan kecantikan.. ^_^

p/s : betul tu akak..hehe test body...haha


Bahiyah,

betul tu.... ^_^ sangat cantik...

Kancil 8349 January 31, 2012 at 6:10 PM  

sokong...apa yang kita lihat hanya sedikit keindahan daripada syurga...

khairul January 31, 2012 at 6:45 PM  

indah sungguh ciptaan Illahi

Ckin Kembaq January 31, 2012 at 8:06 PM  

Kancil 8349,

^_^ tepat sekali...mungkin 0.0000001%... atau mungkin lagi kecil dai itu...


khairul,

ni baru alam di bawah..ala kat ats?lagilah.. ^_^

cIk JanNah January 31, 2012 at 8:31 PM  

ya allah indah betol ciptaanNya. banyak kan ciptaan yang indah dalam muka bumi nie yang kita tak tahu. kalau dalam dunia indah entah pula di syurga. Allahuakbar

Ckin Kembaq January 31, 2012 at 8:43 PM  

cIk JanNah,

sudah semstinya.. ^__^ Allahuakbar!!!

Ckin Kembaq January 31, 2012 at 10:46 PM  

FasiHah Supian,

tidak dapt digambarkan dengan kata2 kan? ^__^

Ibnu Darwin January 31, 2012 at 11:50 PM  

macam mane gamba tu bole besa sendiri? menakjubkan... huhu

fuad ansari February 1, 2012 at 1:06 AM  

dunia pun Allah boleh buat dengan begitu indah..

apatah lagi syurga kan.. (",)

qamarguyz February 1, 2012 at 6:04 AM  

salam ziarah..
Subhanallah, Maha Suci Allah..
1st pic tu, kejernihan air sampai kelihatan terapung..

yurp, itu pasti!

Ckin Kembaq February 1, 2012 at 7:59 AM  

Khuzrin Kamarudin,

Terbaiiikk... ^_^

Ckin Kembaq February 1, 2012 at 8:04 AM  

Ibnu Darwin,

enta boleh tengok pada tutorial naa.. ^_^



fuad ansari,

yup!entah macam mana syurga tu...tak dpt nak dibayangkan....kecantikannya msti lagi2...... ^_^



qamarguyz,

betul...ingatkn gmbar..rupanya memang real... ^_^

Ckin Kembaq February 1, 2012 at 11:55 AM  

O CIKTEDDY,

Walhamdulillah.. ^_^

AzwanRamli February 1, 2012 at 12:35 PM  

Subhanallah...Semua milik Allah..

Ckin Kembaq February 1, 2012 at 12:42 PM  

AzwanRamli,

Semestinya... ^__^ manusia tak berhak sikit pun.... ^_^

khairul akmal bin azman February 1, 2012 at 3:00 PM  

kalau duit berlambak lama dah gi tempat2 cmni.

Ckin Kembaq February 1, 2012 at 4:31 PM  

khairul azman,

tu la.. ^_^



the triplets,

^_^

::WafaIrdina:: February 2, 2012 at 2:50 PM  

SubhaAllah...
cantik sgt3 bumi ciptaan Allah..
semuanya sempurna..
manusia je yg xpernah bersyukur kan..

[ wanni ] February 3, 2012 at 12:43 AM  

cantik sangat semua gambar tu, macam lukisan dah!

tapi yang paling tertarik, dekat gambar yang pertama tu, terkedu~

Post a Comment

اَلسَّلَامُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَا تُهُ

Kongsikan idea dengan saya di sini. Ianya adalah pencetus semangat! ^_^

Newer Posts Older Posts Home
Related Posts with Thumbnails


  © Blogger template On The Road by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP