Sampaikanlah dariku walau sepotong ayat (Muhammad s.a.w.)

Powered by Blogger.

Ustaz Kazim Di Alor Star. Jom Pakat Pi ^_^

Thursday, January 5, 2012

Assalamualaikum semua!

Ckin hadir lagi di sini. ^_^
Act, hari ni nak berkongsi tentang isi kandungan dari Kuliah Maghrib yang Ckin dapat semalam di Masjid Ar-Rahmah semalam. Mengenai Bid'ah. Tau x, bid'ah ni bukan hanya ada bid'ah buruk sahaja tau. Tetapi, turut mempunyai bid'ah yang baik. Kalau nak tau dengan lebih lanjut, tunggu entri yang selanjutnya. ^_^ Terlalu banyak yang Ckin rasa nak kongsi dengan kalian semua. Excited! Sebabnya terlalu banyak kebaikan yang tersembunyi yang tidak kita ketahui. Jadi, waktu inilah nak dedahkan sedikit demi sedikit. Memang bersemangat ustaz yang menyampaikan tu. Sampaikan batuk-batuk dan hilang suara. ^_^


Kuliah Maghrib di Masjid Ar-Rahmah ini diadakan pada setiap Hari Rabu setiap minggu. Rugi kalau tak pergi bagi yang dekat. Tambah-tambah lagi yang rumahnya berdekatan dengan masjid. Tambah-tambah lagi pelajar INSANIAH itu sendiri. Jom pakat-pakat kita dengar kuliah naa. Cuba sekali dan rasalah ia. Rugi sangat. Ilmu akhirat tak diajar di pejabat, di tapak pembinaan dan sebagainya. Nak ia, carilah melalui insan-insan yang sememangnya menyerahkan dirinya untuk belajar sepenuhnya ilmu Allah. Jangan rujuk pada mereka-mereka yang tidak berkelayakan. Risau-risau fahaman lain pula yang muncul. ^_^

Act, Ckin nak umumkan di sini. Satu ceramah perdana yang bertajuk 
"DI PENGHUJUNG JALAN"

akan diadakan mengikut butir-butir seperti dalam flyers di bawah: 


Walaupun Ckin tak pasti akan pergi ataupun tidak, sekurang-kurangnya Ckin dapat maklumkan kat orang luar dan juga sahabat-sahabat Ckin. 

InsyaAllah ada kebaikan yang tersembunyi. 

Wassalam. ^_^

8 Comments:

Ckin Kembaq January 5, 2012 at 3:16 PM  

khairul,

insyaAllah..nak jugak pi..plan2..

gnesop.com January 5, 2012 at 4:41 PM  

bagus.. jom pakat gi mana yg dok dekat...

capt. keon alhan January 5, 2012 at 6:45 PM  

ustaz kazim...best...tapi dok di cameron...tak leyh prgi...bilalah ustaz kazim nak smpai cameron...

Original CikTeddy January 5, 2012 at 9:48 PM  

mmg bgus ade golongan yg mcm ni..mmpu tarik minat org mude mcm kita kan..hehe

Ckin Kembaq January 6, 2012 at 4:30 PM  

gnesop.com,

jom..jom.. ^_^


capt. keon alhan,

boleh request kat ustaz naa..hehe ^_^


Original Cik Teddy,

betul2...memang memahami... ^_^

Cik tikah January 6, 2012 at 5:06 PM  

jauhnya nak pergi. hehe..

Ckin Kembaq January 8, 2012 at 7:53 AM  

Cik Tikah,

dekat2kan..hehe

Post a Comment

اَلسَّلَامُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَا تُهُ

Kongsikan idea dengan saya di sini. Ianya adalah pencetus semangat! ^_^

Newer Posts Older Posts Home
Related Posts with Thumbnails


  © Blogger template On The Road by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP