Sampaikanlah dariku walau sepotong ayat (Muhammad s.a.w.)

Powered by Blogger.

Jangan Main Sampai Jadi Najis

Monday, January 2, 2012

Assalamualaikum semua!

Wah! Tajuk tu agak menikam, kan? ^_^ Actually, itu hanyalah petikan kata-kata daripada sesi "Jamming" Ustaz Idrus Dengan Zizan yang Ckin ambil dari DETIK SEMASA, Youtube. Walaupun hanya beberapa minit, tapi cukuplah sebagai memberi peringatan kepada kita bahawa hiburan bukanlah salah, tetapi biarlah kena dengan caranya. Ckin tak mau nak explain panjang-panjang, cuma nak kalian turut menonton video di bawah ni. ^_^ 


InsyaAllah, yang baik tu jadikan peringatan dan yang tak baik tu, datangnya dari khilaf manusia sendiri. Sedikit pesanan yang Ckin dapat dari Kuliah Maghrib tempoh hari.

Sesungguhnya Nabi Muhammad bersabda :

"Aku memerintahkan kamu berbuat itu, ini, maka laksanakanlah mengikut kemampuan kamu. Sekiranya kamu tidak mampu berbuat semuanya, janganlah tinggalkan semuanya".

6 Comments:

Cik tikah January 2, 2012 at 7:12 PM  

sporting btol ustaz tuh kan :)

en. shafiQ January 3, 2012 at 12:15 AM  

jgn maen smpy jd najis..haha

Ckin Kembaq January 3, 2012 at 7:57 AM  

Cik Tikah,

A'ah..memang sporting.. ^_^


en. shafiQ,

main jadi lagu takpa.. ^_^


Cik_Shiqah,

betul..betul..betul.. (versi ipin..hehe)

Ckin Kembaq January 3, 2012 at 2:13 PM  

khairul,

^_^ kelebihan yang Allah beri padanya..

Post a Comment

اَلسَّلَامُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَا تُهُ

Kongsikan idea dengan saya di sini. Ianya adalah pencetus semangat! ^_^

Newer Posts Older Posts Home
Related Posts with Thumbnails


  © Blogger template On The Road by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP