Sampaikanlah dariku walau sepotong ayat (Muhammad s.a.w.)

Powered by Blogger.

.:: Handsock (Tutup aurat) ::.

Friday, August 6, 2010

Assalamualaikum...
Ckin nak berkongsi lagi mengenai 'handsock' ataupun sarung tangan muslimah... Dulu, Ckin ada jual sarung tangan, stokin and kerongsang kat Politeknik, tapi skrang nih dah tak jual bab dah abis stok... Memang susah nak cari stokin yg berkualiti... 

Ops! Lupa nak peringatkan...aurat seseorang perempuan adalah seluruh tubuh kecuali muka dan tapak tangan sahaja. 

Eh...Eh...Akak, kalau terselak ckit takkan tak boleh kot...???

Okey dik, boleh je nak buka ckit2 nih...tak ada masalah... Tapi, cuba dik perhati, kalau lah adik diberi pilihan untuk pilih televisyen Plasma yang terdedah dengan yang dibalut kemas oleh plastik...rasanya, adik nak pilih yg mana yer??? Haa..msti adik 'prefer' nak beli yg dibalut comel2 tu kan...

Begitu jugak dengan kita sebagai seorang perempuan... Tutup2 la yer... Jangan pula dengan sengaja gi tempah tiket ke neraka buat ayah kita... Kasihan ayah kan.. Penat2 jaga kita dari kecik lagi, tapi bila dah baligh sanggup pulak nak biarkan ayah masuk neraka... Adakah baik kita ni??

Okeh, tak mau berceloteh dah.. Cuma nak kongsi gambar2 sarung tangan yang sempat Ckin tengok and guna...hehe 

-- yang ni sesuai pakai ngan baju kurung --

-- dulu kat SMKANT pakai yg ni le..hehe --

-- yang ni pun sedap pakai gak..hehe ringkas tp ada corak gak --


-- yang ni Ckin ngah pakai sekarang --
tapi yg warna kelabu tak da lagi le..hehe

-- Haa..yang ni mmg menutupi seluruh tangan...hehe --
Terpulang kepada individu untuk memilihnya...



Tujuan kita menutup aurat adalah untuk menjaga diri kita jugak kan sbagai prempuan and nak lindungi kita dari perkara2 yang tidak diingini... Bagi Ckin, tak panas and tak rimas... Bab kna selesakan dulu le ngan diri kita nih.. kan..kan...

Haa..kalu nak beli, boleh la cari kat mana2 stokis yang menjual sarung tangan nih... Tak susah nak cari pun...hehe

<< Ingatan Bagi Pelupa >>
p/s : yang baik tu kita ikut, yang tak baik tu jadikan tauladan... ..n_n..

8 Comments:

Shaz Xyviica September 9, 2011 at 10:55 PM  

tahu tak nak mana boleh dapat sarung tangan yang tutup semua tu ?

Ckin Kembaq September 10, 2011 at 2:10 AM  

Boleh contact no ni : 019-2284344
cakap nak 'sarung jari tangan'.
dia ni pengedar barangan haji dan umrah.boleh tengok kat sini.

link : http://peralatanibadah.blogspot.com/2010/03/membekal-dan-menjual-peralatan-ibadah.html

Ckin Kembaq September 10, 2011 at 2:43 AM  

Ni ada lagi 1.

siap harga lagi..
http://masturatcollection.blogspot.com/2011/01/sarung-tangan.html

Anonymous,  April 20, 2012 at 5:33 PM  

saya nak cari handsock gambar yang pertama tu..mcm susah nak cri yang cm tu la..mana awak beli ye?

Ckin Kembaq April 22, 2012 at 8:28 AM  

Anonymous,

ada je..kalu nak, sy bo,boleh tolong... ^_^ pm me in facebook or email.. ^_^

Anonymous,  May 7, 2012 at 10:50 PM  

salam,awk....sy minat sgt nak pakai sarung tangan jari tu.gmbr awk tunjuk tu lawa la sarung tgn tu.nmpk mcm princess omputih pakai dlm citer dulu.kat pahang pyh nk dpt smua ni.sarung tgn mcm2 warna pun pyh la.nk bli mcm dlm gmbr jgk.tlg sy blh?hub sy 0172128522

Ckin Kembaq May 8, 2012 at 8:45 AM  

Anonymous,

waalaikumussalam..inshaAllah nanti saya gi survey di tempat tu naa..if ada lagi, saya akan mesej.. inshaAllah.. ^_^

Anonymous,  December 28, 2012 at 12:36 PM  

salam..ckin..dah view blog peralatanibadah tu..tp xde price la..n ade nmpk pic kedai dia tp xde alamat lak..ade email je..ckin tau x kt mana kedai tu..kalo dkt ingt nk gi sana je trus..leh tgk/rasa fabrik yg digunakan..n kalo xmenyusahkn leh x reply to my email dilayahya86@yahoo.com ..

thanks.salam.
dila

Post a Comment

اَلسَّلَامُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَا تُهُ

Kongsikan idea dengan saya di sini. Ianya adalah pencetus semangat! ^_^

Newer Posts Older Posts Home
Related Posts with Thumbnails


  © Blogger template On The Road by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP