Sampaikanlah dariku walau sepotong ayat (Muhammad s.a.w.)

Powered by Blogger.

.:: Patutkah?! Planning Menuju Kemurkaan Allah.. ::.

Thursday, August 19, 2010



-- Perlukah sampai macam ni sekali?? --
sila 'click' kat gambar kalu tak nampak..


Assalamualaikum..sahabat2 sekalian...
Baru sempat nak post something, just nak share... Tadi 'key-in' data student yang tak dapat bantuan ke IPTA.. Bnda ni amik dari kawan Ckin yang pernah tengok fb budak ni.. Pastu lak, skang ni fb dak ni dah tak ada sbb dah kena block.. Cuma rasa kesal dgn sikap dia yang mmg sgt memalukan.. Menghina agama sendiri... Mungkin skarang Allah biarkan dia masih berlegar di atas muka Bumi ni, tp suatu hari pasti dia kena.. 

Tiap manusia yang melakukan kesilapan takkan terlepas dari azab Allah yang sgt pedih kan... Ckin doakan agar Allah akan buka pintu hati dia semula untuk terima agama Islam ni dengan petunjuk yang Allah nak bagi.. Kita tak mampu nak paksa dia berubah, sbb hidayah tu hanya mililk Allah... Hanya Dia berhak menentukan apa yang akan terjadi di muka Bumi ni..

Pesan Ckin, peganglah agama Islam ni walaupun ada 'parasit' yang berkeliaran atas muka Bumi ni..Jangan biarkan 'nafsu' suruhan syaitan membelenggu diri kita yang masih mentah akan ilmu agama ni... Memang senang nak buat jahat, tapi dengan kejahatan tu lah yang akan menjerumuskan kita ke neraka Jahannam.. Mau ka??? Zaman sekarang tak perlu lagi nak 'tepuk dada tanya iman' tapi kena lebih advance dengan bertanya diri sendiri depan cermin tu.. Selama hidup ni, cukupkah amalan kita untuk membuatkan kita terlepas dari azab nerakan dan menuju sepantas kilat menuju ke syurga...??? 

Bukannya dengan menghina agama sendiri di hadapan orang lain...Waktu tu, syaitan hanya akan ketawa terkekehkekeh tengok manusia yang hilang keimanannya... Mesti 'dia' siap guling-guling lagi kat 'istana' dia...kan? sbb apa? sbb manusia dah msuk 'perangkap' dia.. Haa.. yang ni kita tak mau and perlu dielakkan... 

Kalu betul kita ni nak msuk syurga, fikir balik :

" Aku pakai baju ketat tak?"
"Aku main bola pakai seluar pendek tak?"
"Aku ni solat cukup 5 waktu tak?"
"Aku ni duk keluar dengan awek aku pegang2 tak?"
"Aku ni bila jalan kat mana-mana mata aku tengok tak perempuan seksi?"
"Aku ni dah cukup jaga aurat aku kah?"

Haa.. Renung balik.. jangan duk membuta-tuli je bila dah nak buat something tu.. Pikir balik 'faedah' ataupun 'income' yang kita dapat tu.. Mampukah nak 'top-up' saham kat akhirat nanti?

Cuba tengok budak kat atas tu, dia siap nak buat draf lagi nak tunaikan cita-cita dia... Niat dia nak kumpulkan pengikut banyak mana?... Siap nak buat Hari Qiamat lagi... 

Prasan tak, selalunya geng ajaran sesat ni akan ramai pengikut dan dengan 'agama' sesat tu mampu nak tundukkan masyarakat yang berpelajaran tinggi dan berpengetahuan?.. Haaa.. tau kenapa? Ckin pernah dengar dalam ceramah, tujuannya Allah nak biarkan mereka berada dlm kesesatan.  Bila jadi macam tu, depa tu akan lagi percaya dengan 'ajaran' depa...kan?

Moga sahabat2 sekalian amik iktibar ataupun ibrah dari apa yang berlaku pada hari ini.. Jangan setakat bersenang-lenang dengan kehidupan yang sementara ni... Ya la, tak mau pikir sangat kan?... Kena gak pikir walaupun bukan jadi kat kita, tapi bakal mangsanya nanti sapa?... Fikirkan kembali dan renung apa yang sepatutnya kita buat... 

Wallahua'lam. 

p/s : Kat mana pun kita ada, iman tu mesti ada dlm hati. .(trade-mark Ckin).


5 Comments:

Maey August 19, 2010 at 3:03 PM  

tada akai kot..itu kan tuntutan agama Islam. Aku non-muslim pun aku ttp respek Islam, tp tak la pula kat org camni...

Ckin Kembaq August 19, 2010 at 3:15 PM  

dia dah tanam sikap benci dlm hidup dia..skang ni blog dia dah diprivatekan...

ada cket..bleh tgk..tnda dia benci sgt kt manusia..

http://webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:hJT4aHPfYRsJ:bintangkertas.blogspot.com/2009_07_01_archive.html+/search%3Fhl%3Den%26rlz%3D1G1GGLQ_ENUK362%26q%3D%2Bsite:bintangkertas.blogspot.com%2Bbintang%2Bkertas&cd=4&hl=en&ct=clnk

nur_nj August 19, 2010 at 7:10 PM  

susah bila hati dah tak nak terima kebenaran...

Cahaya Pembuka Hatiku August 20, 2010 at 2:00 AM  

ckin, terkejut cik qalbi tngk post fb mcm tu.. ya Allah.. smakin riso tngk manusia zmn skang.. kalo dah x nak ngaku diri tu islam.. kuar jer la.. x yah la nak sesatkan org lain.. ish3.. benganng plak rasanya.. huhu

Ckin Kembaq August 20, 2010 at 10:06 AM  

nur > entah..tak tau nak ckp..

cik qalbi > tp dia mcm tak ada fmily..tak tau status dia tu apa..pelik..plan mcm2..yg utma,dia benci mnusia..and nak hancurkan kita kalu dia dpt jadi Tuhan..hmm
moga Allah beri hidayah pada dia..amin.

Post a Comment

اَلسَّلَامُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَا تُهُ

Kongsikan idea dengan saya di sini. Ianya adalah pencetus semangat! ^_^

Newer Posts Older Posts Home
Related Posts with Thumbnails


  © Blogger template On The Road by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP