Sampaikanlah dariku walau sepotong ayat (Muhammad s.a.w.)

Powered by Blogger.

.:: Lelaki Yang Akan Ditarik Ke Neraka ::.

Monday, August 9, 2010



Ayah
Apabila seseorang yang bergelar ayah tidak memperdulikan anak-anak perempuannya di dunia. Dia tidak memberikan segala keperluan agama seperti mengajar solat, mengaji dan sebagainya. Dia membiarkan anak-anak perempuannya tidak menutup aurat.
 
Suami
Apabila seorang suami tidak memperdulikan tindak-tanduk isterinya. Bergaul bebas di pejabat, memperhiaskan diribukan untuk suami tapi untuk pandangan kaum lelaki yang bukan mahram dan apabila suami mendiam diri. Walaupun dia seorang alim (solat tidak tangguh, puasa tidak tinggal) maka dia akan ditarik oleh isterinya.
 
Abang
Apabila ayahnya sudah tiada, tanggungjawab menjaga maruah wanita jatuh ke pula kepada abang-abangnya. Jikalau mereka hanya mementingkan keluarganya sahaja dan adik perempuannya dibiar melencong dari ajaran ISLAM...Tunggulah tarikan adiknya di akhirat.
 
Anak Lelaki
Apabila seorang anak tidak menasihati seorang ibu perihal kelakuan yang haram dari islam, maka anak itu akan disoal dan dipertangungjawabka n di akhirat kelak...nantikan tarikan ibunya.

<< Ingatan Bagi Pelupa >>

Sumber : RAHSIA DIRI

p/s : moga dapat dijadikan panduan dalam hidup...wallahua'lam.

7 Comments:

Mas August 9, 2010 at 8:34 PM  

bagus info ni...ingatan bagi yang tak mengetahui mahupun alpa...

iqbalsyarie August 9, 2010 at 8:40 PM  

Terima kasih atas peringatan yg tersangat baik ini...huhu..
Saya nak update blog hari-hari.Mind to read? :)

Ckin Kembaq August 10, 2010 at 8:07 AM  

Mas > btul tu..
Iqbal > sama2...

baincardin August 10, 2010 at 10:25 AM  

Selamat menyambut Ramadhan Al Mubarak :)

Ckin Kembaq August 10, 2010 at 11:11 AM  

terima kasih..sama2 sambutnya dgn jiwa yg bersih...

akupunyer91 August 18, 2010 at 11:50 AM  

wah..ckin..aku sronok bce yg nie..thnx bg peringatan..hehe

Ckin Kembaq August 18, 2010 at 12:04 PM  

hehe..sekadar berkongsi ilmu..n_n..

Post a Comment

اَلسَّلَامُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَا تُهُ

Kongsikan idea dengan saya di sini. Ianya adalah pencetus semangat! ^_^

Newer Posts Older Posts Home
Related Posts with Thumbnails


  © Blogger template On The Road by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP