Sampaikanlah dariku walau sepotong ayat (Muhammad s.a.w.)

Powered by Blogger.

.:: Ilmu Baru! Nak Buka FB Yg Dah Di block' ?? ::.

Wednesday, August 18, 2010

Assalamualaikum.. 
Haa..rasa excited nak taip entri nih.. Tau apa benda tu?? 
Tadi sembang2 ngan Kak Izan, then tanya la, "Kak Izan, camna Encik Faiz buka fb kat pc dia nih? kami nak buka gak.." Pastu Kak Izan cakap, boleh buka tapi kena tambah 's'..hmm? 's' apa pulak ni? pastu, Ckin tak putus asa..search dlm google banyak kali, and tetiba dapat msuk dalam satu blog nih..tapi tak ingat la pulak blog mana... Meh nak ajar bagi yang tak tau, bagi yang tau, anggap ni ilmu kedua yer..hehe 


1) Bila dah company 'block' fb, and time kita search, akan kuar pic ni.huhu




2) Pastu pulak, cuba tengok kat web address tu, hanya perlu tambah 's' mcm kat bawah ni ...n_n...




3) Then, baru tekan 'enter' and dah boleh buka kan?...ngehehe ilmu baru..takkan disia-siakan nih...hasilnya...




Yang di atas hanyalah contoh...hehe selamat mencuba..n_n..


p/s : yg sikit renyah(pyh) tu bila tiap2 kali kena tambah 's', tapi i'm ok with it.. Puas.

8 Comments:

Lizzie Yasmin August 18, 2010 at 12:34 PM  

wah .. ilmu baru jgk nie... yeay.. tapi company sy tak pernah blog plak.. hehhehe.. nk test mn pun tak tahu.. hehehe

Ckin Kembaq August 18, 2010 at 1:22 PM  

hehe..bertuah le tak kena..sebelum ni dia tak block dah,tp ntah la..sblm msuk ramadhant tu ada meeting sesama bos, then block sungguh..sgt tidak baik..hehe

iqbalsyarie August 18, 2010 at 4:21 PM  

bahaya woo kena clock!haha

nur_nj August 18, 2010 at 4:32 PM  

wahhhh... ilmu baru nih...
leh try bila masuk kat kampus nanti
=)

Hariz August 18, 2010 at 4:33 PM  

Wahhh Cuma Tambah S
Terima Kasih Di Atas Perkongsian :)

Ckin Kembaq August 18, 2010 at 4:35 PM  

iqbal > uih..kena clock?..haha
aiz > experience is the best teacher,right?..n_n..
nur > bleh2..tp jgn p gtau lecturer pulak..hehe nnti dia block suma,susah kita kan..hihi

Ckin Kembaq August 18, 2010 at 4:39 PM  

hariz > nnti kalu kena block lagi,bleh la guna cara nih..hehe perkongsian ilmu..jd excited bab sendiri yg jumpa kan..n_n..

Post a Comment

اَلسَّلَامُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَا تُهُ

Kongsikan idea dengan saya di sini. Ianya adalah pencetus semangat! ^_^

Newer Posts Older Posts Home
Related Posts with Thumbnails


  © Blogger template On The Road by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP