Sampaikanlah dariku walau sepotong ayat (Muhammad s.a.w.)

Powered by Blogger.

.:: Sbb Burung Pinky Baru Cek Kenai Aiz..n_n.. ::.

Tuesday, August 17, 2010

Assalamualaikum...
Bila aiz dah buat contest ni, cek ada gak minat nak join bab cek ni suka benda yang boleh bagi manfaat...hehe sepanjang start praktikal , cek dah start nak tengok balik blog yang memang dah lama tak update. Awatnya jadi lagu tu?..Haa..ni lah puncanya..dulu kat poli tenet tak bapa nak baek la..so, mmg abaikan blog nih..lagipun time tu pakai laptop Abg Hai yang tak dak wireless..huhu so, mmg buat tak taw la.... duk layan fesbuk ja tau...tu pun kawan bagi pinjam brukband nak bukak fesbuk tuh....n_n.....

Haa..tapi bila dah start praktikal nih, cek pun mula lah nak start balik terjah-terjah blog yang ada sbb banyak yang cek dapat kat cni.. Bila dah ronda-ronda ke hulu ke hiliaq, dok terjah2 nih, cek mula nak tukar templates yang dulunya memang tak lawa la.. nak taw cmna cek mula2 nak tukar benda2 alah dalam blog nih...tu haa..ada sorang blogger yg baik, memang cek tabik kat dia and sejak tu cek akan ikuti perkembangan blog dia.. dulu2 kan nak buat benda2 alah ni  mmg tak reti la kan, tapi bila dah start join tu, rasa jatuh hati ngan blog nih taw..blog first yang mmg buat cek tertarik taw blog apa?? Haa..ni dya blog AmEEnMuslim. knai ka?? tak knai boleh lah pi kat blog dia... Cek suka baca info dlm blog dia, cari sebanyak mungkin ilmu yang dia ada..n_n..

 Pastu blog number dua baqulah cek kenai ngan blog aiz nih..haa...tau dari mana cek mula-mula dapat?? Ni haa..ada la haqi tu duk jalan-jalan, tiba-tiba nampak la burung-burung pink yang memang comey abih la...cek suka sbb dia dok gerak-gerak siap boleh cakap tanpa soqa lagi..so, cek pun gtau kat aiz nak pinjam burung tu..tak tau la ada ka dak lagi komen cek tu..tapi, bila cek check balik, tak jumpa dah brung2 tu bab aiz kata nak bagi depa rehat...tak pa lah...cek ok ja..nanti-nanti kalo dah gemok, bagi la lagi noh..biaq meriah cket kan...haha buat kaler biru pun comey...hehe
-- dapat gak jumpa ngan burung pinky nih..tapi dok tidoq plak dah..haih... --
haa..tu tanda nya burung tu dah nak tidoq bab aiz nak bagi dia rehat kan...tak pa, amik bela bagi montel2 naa..nanti boleh cek nak pinjam lagi...pastu, waktu dulu, aiz ada bagi banyak tutorial, and blog aiz nih dya simple..blog paling tak serabut la cek tengok...and ramai yang suka baca blog aiz nih...kan bagus tu..bab dya ni menjaga gak..setengah blogger tu main hantam ja depa nak cakap apa..tak peduli kat orang lain..bila check balik, aiz ni menjaga agama dya..kan bagus tu...tak cemarkan blog dia ngan benda-benda merapu kan...cek tak suka orang dok merapu-rapu, dok kutuk-kutuk orang laen...

Cek paling berkenan kat kaler biru muda yang sebelum ni punya....haa...biru tu feveret cek taw... tiap-tiap hari cek takkan terlepas punya la bukak blog dua-dua orang ni that is AmEEnMuslim and AizBatuCampur.. bab dua orang ni la yang dah banyak berjasa kat cek tau..moga Allah akan berkati ilmu yang blogger dua orang nih bagi noh...
amin ya rabbal 'alamin...

Pastu, aiz ada tanya nak header yang mcam mana noh..... cek ni suka yang simple tapi bila orang tengok,...wahhhh!!!! nak tengok lagi and lagi...tau pasaipa? sbb nya cek nak ilmu yang cek kongsi dalam blog nih sampai kat semua orang walaupun benda tu remeh...kan? Bila orang dah suka kat blog kita, depa mesti nak tengok lagi kan...macam tu yang cek nak...hehe 


Nak kaler biru muda, ada gambar kartun versi kembaq..sbb kan cek ni kembaq...tak mau la letak gambaq sendiri..segan la pulak...gagaga kalo letak gambaq sendiri, nanti ramai plak tengok....tak boleh gak tu..kena yang sopan-sopan cket noh..pastu nak yang ada air laut...siap ada buih ikan lagi..nak touch-up lagi ngan kaler pink terang+hijau, biaq ada aura kan kan...tu penting...pastu ada nama cek ngan ckak...bubuh nama Ckin Kembaq taw...bab mana taw satu hari nanti Ckak nk wat belog sendiqi ka kan...buat comey2 gitu..Diari Kehidupan Kembaq...chewahhh..!!! tu pun kalau dapat la kan kan...tak berharap sangat, cuma mengimpikan...tak salahkan....ok la...kalo bercakap sampai esok pun takkan abih punya...mcam tu la kisahnya cek kenal ngan AizBatuCampur.... 
Wallahua'lam.

p/s : dok caqi tutorial aiz dulu, tapi dah tak dak...huhu

4 Comments:

AiZ August 17, 2010 at 2:04 PM  

hehe...anak mami yang pertama join nih ^__^ paa habaq? hehe

I wish u gud luck ^__^

Ckin Kembaq August 17, 2010 at 2:21 PM  

haha..bukan anak mami naa..cuma ikut loghat depa...gagaga kalo anak mami, dpa cakap tambah ngan q pekat punya..haha habaq baek...insyaAllah kalo ada rzki naa..

AiZ August 19, 2010 at 6:04 PM  

nak mintak tolong boleh tak ^__^ (segannye)
support aiz:
vote aiz dan ampa boleh menang ipod touch terbaru..!! please vote yek..

sangat terhutang budi..

Ckin Kembaq August 20, 2010 at 7:53 AM  

mmg nak supprt..haa...esok boleh la..hehe baru nak g cc..

Post a Comment

اَلسَّلَامُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَا تُهُ

Kongsikan idea dengan saya di sini. Ianya adalah pencetus semangat! ^_^

Newer Posts Older Posts Home
Related Posts with Thumbnails


  © Blogger template On The Road by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP