Sampaikanlah dariku walau sepotong ayat (Muhammad s.a.w.)

Powered by Blogger.

.:: Kenapa Susah Sangat Nak Khusyuk Ni???huhu ::.

Wednesday, August 11, 2010

Assalamualaikum...
Cuma nak menceritakan sikit apa yang jadi semalam... Ckin jadi bingung sat sbb bila solat tarawih smalam, khusyuk hilang...huhu Apa yang perlu Ckin buat ni??huhu Ckin prasan, bila Ckin solat jemaah kat Masjid Padang Serai, Ckin mmg tak khusyuk...Ckin kna tukar tempat solatkah??hmm...

Semalam jugak Ckin solat betul2 bersebelahan ngan ustazah sekolah rendah..mula2 tu Ckin tak mau tegur bab tak mau ganggu time solat kan... Usai solat, baru Ckin tegur ustazah...hehe tak sangka sangat...masih macam dulu cuma wajah menampakkan peningkatan usia....

Pastu semalam pulak gi hospital dari jam 11.30 malam and jam 2.00 pagi baru balik rumah...and disebabkan tu, Ckin jadi mengantuk sangat hari ni... Waktu rehat hari ni Ckin tidur je...mmg tak tahan..cekang otak ni tau...Ckin dah le pantang tidur lambat, nanti effect kat otak...jadi sakit deh..huhu Pastu hari ni lak Ckin mai kerja pun naik motor sendiri..wahh..first time deh...sebelum ni mak and abah tak bagi pun...jangan harap le...tapi, pagi tadi time kejut adik, dia mmg tak terjaga langsung...sbb smlm balik lambat..and dia pun tak sahur...

Ckin pun pas sahur pagi tadi Ckin tidur dari 5.30 pagi till 6.30 pagi..Dah le baju tak iron lagi, pagi tadi baru le kalut2 buat semua...huhu agak 'rushing'...alhamdulillah mak bagi kebenaran kat Ckin nak mai pejabat sendiri...Cuma pesan kat Ckin agar jangan bwk motor laju2...hehe

Jap lagi bila nak balik umah, ingat nak singgah kedai spek yang offer 'Buy 1, Free 1'...nak try tanya ttg tu..Ckin ada plan ngan sorang makcik kat cni nak kongsi duit untuk beli spek tu le..hehe jimat...kalu offer tu utk sorang sahaja pelanggan, Ckin terpaksa le bwk kluar RM180 lebih cmtu le...kna gak tukar...kpala jadi pening ngan spek nih...

Alamak!dah lari topik nih...

Haa..berbalik kepada masalah Ckin nih...Ckin tak boleh kalu sesuatu bacaan tu panjang and berhenti lama2..nanti khusyuk tu hilang...Itu yang merunsingkan Ckin...takut tarawih kali ni hanya mendatangkan penat, tapi tak bermakna...huhu Kalau sahabat2 sekalian ada cadangan ataupun nasihat, please tell me...

p/s : Ckin bingung and runsing...huhuhu

2 Comments:

iqbalsyarie August 11, 2010 at 5:27 PM  

nampaknya kena belajar ilmu khusyuk la pasni.Imam ghazali sblm mulakan solat,dia akan duduk berzikir pisahkan diri drpd dunia...then baru dia akan solat.Tapi kita sbgai org awam,kena pandai la...jadikan tempat solat kita selesa dan conducive,bru leh concentrate~

Ckin Kembaq August 12, 2010 at 8:49 AM  

tu la..smlm dah try..dah bleh..try ikut imam bca dlm hati..duduk kat saf pertama..hayati fatihah..alhamdulillah..cuma ngantuk pun kacau gak..hehe

Post a Comment

اَلسَّلَامُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَا تُهُ

Kongsikan idea dengan saya di sini. Ianya adalah pencetus semangat! ^_^

Newer Posts Older Posts Home
Related Posts with Thumbnails


  © Blogger template On The Road by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP